Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ambasadorii din Iran şi Palestina au participat la Alba Iulia, la un workshop internaţional pe teme de educaţie organizat de UAB


Publicat

IMG_6149Ambasadorul Republicii Islamice Iran, Hamid Moayyer şi ambasadorul Statului Palestina la Bucureşti, Fuad Karim Saliba Kokaly au participat miercuri la cea de-a treia ediție a workshop-ului despre Internaționalizarea Învățământului Superior: Provocări și Recompense (Exploratory Workshop Internationalisation of Higher Education: Challenges and Rewards), organizat de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Cea de-a treia ediţie a workshop-ului despre Internaționalizarea Învățământului Superior: Provocări și Recompense (Exploratory Workshop Internationalisation of Higher Education: Challenges and Rewards) se desfăşoară la Universitatea din Alba Iulia, în perioada 20-21 aprilie, cu participarea unor profesori şi experţi în educaţie de la universităţi din România, Serbia, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru şi Italia.

„Studenți Erasmus, pentru studiu, în acest semestru avem 38 de studenți, care vin din Polonia, Turcia, Bosnia-Herțegovina, Serbia și Muntenegru. Acum, în această săptămână internațională, avem participanți cadre didactice din Muntenegru, Bosnia-Herțegovina, Serbia și Polonia”, a transmis Daniel-Mihai Melinte, consilier relații internaționale la UAB.

Deschiderea oficială a workshop-ului a avut loc miercuri, 20 aprilie, începând cu ora 9.00, în Amfiteatrul A9. Workshop-ul exploratoriu reprezintă una dintre acțiunile realizate în vederea transpunerii în practică a Strategiei de internaționalizare a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în concordanță cu obiectivele Consiliului Europei, Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură.

Temele abordate privesc mobilitatea internaţională a studenţilor şi cadrelor universitare (cu detalii despre recunoaşterea comperenţelor, reguli privind imigrarea, servicii de consiliere şi beneficii sociale), educaţie online, consolidarea cooperării şi parteneriatelor strategice (orientate pe inovaţie şi parteneriate internaţionale, oportunităţi de training, politici europene de dezvoltare), strategii pentru pentru organizarea cu succes a mobilității academice a studenților și cadrelor didactice prin Erasmus.

Cei doi ambasadori au fost invitaţi să susţină prezentări despre cooperarea internaţională în domeniul educaţiei, miercuri, de la ora 12.00, în Amfiteatrul A9.

Potrivit ambasadorului Republicii Islamice Iran, Hamid Moayyer, în prezent, tinerii iranieni studiază în 2.500 de universități din lume. Acesta a susținut că progresele în știință și tehnologie sunt o componentă vitală în dezvoltarea unei țări. De asemenea, acesta a vorbit despre progresele făcute de Iran în domenii precum cel medical, militar sau în domeniul științei și tehnologiei.

Ambasadorul Statului Palestina la Bucureşti, Fuad Karim Saliba Kokaly, a participat şi la ediţia de anul trecut a acestui workshop, iar oferta educaţională a UAB a prezentat interes încă de acum patru ani pentru reprezentanţi ai Iranului în România. Potrivit lui consilierului Daniel Melinte, la Universitatea din Alba Iulia este în prezent un doctorand din Iran, în domeniul Istoriei.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Ambasadorul Palestinei, în vizită oficială la Alba Iulia. Întâlnire cu oficialitățile academice locale şi din străinătate, la universitate

Citeşte şi Ambasadorul Iranului în România a vizitat Alba Iulia. S-a arătat interesat de oportunităţile de studiu la UAB



ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Noi avertizări COD GALBEN și COD PORTOCALIU de furtuni în Alba și alte județe din țară până la noapte. Vreme rea până miercuri

Publicat

Meteorologii au actualizat, duminică, avertizările de vreme rea valabile în județul Alba și în țară. Sunt mai multe zone în care este Cod Galben sau Cod Portocaliu de furtuni până la noapte.

De asemenea, potrivit unei informări meteorologice, condiții de instabilitate atmosferică vor fi până miercuri dimineața, iar disconfort termic și temeperaturi maxime de până la 36 grade Celsius vor fi îndeosebi în sud-estul țării.

COD GALBEN: de duminică, 5 iulie ora 12.00 – luni, 6 iulie, ora 3.00

În sud-vestul, centrul și local în sud-estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

COD PORTOCALIU: duminică, 5 iulie, orele 12.00 – 23.00

În Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, sudul Banatului, precum și în jumătatea de sud a Transilvaniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului, vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35-40 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp.

INFORMARE METEOROLOGICĂ: de luni, 6 iulie, ora 10:00 până miercuri, 8 iulie, ora 10:00

În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40 l/mp.
În intervalul menționat, îndeosebi în regiunile sud-estice, disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 33-36 de grade.

sursă: meteoromania.ro

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Accident nocturn la Alba Iulia. Două mașini s-au ciocnit în cartierul Micești

Publicat

Două autoturisme au fost implicate într-un accident produs în noaptea de sâmbătă spre duminică la Micești.

La fața locului s-a deplasat și Poliția. Potrivit reprezentanților IPJ Alba, nici o persoană nu a fost rănită.

Accidentul s-a produs în jurul orei 1,00.

”Am ieșit de pe o străduță laterală și am văzut că mașinile erau destul de șifonate” a declarat un cititor Alba24.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO ȘTIREA TA: Satul Măgura din Galda de Jos, izolat după ce un pod a fost distrus de ape

Publicat

Satul Măgura, aparținând comunei Galda de Jos, a rămas izolat total, după ce podul care făcea legătura cu acest sat a fost distrus de apă.

Informația a fost transmisă Alba24 de mai mulți cetățeni din zonă. ”Aici este și o femeie gravidă. Oamenii sunt disperați, nu mai pot merge la muncă sau la spital. În momentul de fată nu există nici o legătură. Cetățenii satului Măgura își risca viața traversând aceasta punte improvizată pentru a merge la muncă și a se aproviziona cu mâncare” a spus un cititor.

Podul s-a rupt azi noapte, dar a fost afectat anterior de ploile din această vară.

Consilierul local Gheorghe Petrean, unul dintre cei care a sesizat situația, a cerut realizarea unui pod nou, din beton, sau măcar refacerea celui vechi. Chiar a depus un proiect în acest sens, însă nu a trecut de votul colegilor săi de la alte partide.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

România are 19 categorii exceptate de la plata asigurărilor de sănătate. La un angajat, alți doi beneficiari sunt scutiți

Publicat

La fiecare salariat care plătește asigurări de sănătate există alte două persoane care beneficiază, deși nu plătesc nimic. În total, în România există 19 categorii de cetățeni exceptate de la plata acestor contribuții, cele mai multe din UE. 

Cei care plătesc sunt salariații, peste 5,3 milioane. Numărul celor care nu plătesc, dar au asigurări, a fluctuat de-a lungul anilor, în funcție de deciziile politice.

Asigurați CNAS în 2019:

Asigurați exceptați de la plata contribuției peste 10.700.000
Exceptați de la plata asigurărilor conform legii 95/2006 (unde intră mai multe categorii)  – 5.606.479
Copii, elevi, studenți sub 26 de ani – 4.519.146
Co-asigurați – 660.605
Persecutați politic, deportați, veterani, revoluționari – 206.789
Persoane cu handicap – 145.448
Persoane incluse în programe naționale curative, fără venituri – 46.737
Femei însărcinate, fără venituri – 27.754

Exceptați de la plata CASS în urma măsurilor fiscale 2017-2019 – 5.156.284

Persoane aflate în concediu pentru creșterea copilului – 157.224
Șomeri beneficiari de indemnizație – 51.586
Persoane cu pedepse privative de libertate – 12.702
Persoane beneficiare de ajutor social – 265.367
Personal monahal – 2.754
Pensionari – 4.453.531
Salariați din domeniul construcțiilor –  213.120
Salariați care plătesc – 5.328.775.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate