Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ambasadorii din Iran şi Palestina au participat la Alba Iulia, la un workshop internaţional pe teme de educaţie organizat de UAB

Publicat

IMG_6149 Ambasadorul Republicii Islamice Iran, Hamid Moayyer şi ambasadorul Statului Palestina la Bucureşti, Fuad Karim Saliba Kokaly au participat miercuri la cea de-a treia ediție a workshop-ului despre Internaționalizarea Învățământului Superior: Provocări și Recompense (Exploratory Workshop Internationalisation of Higher Education: Challenges and Rewards), organizat de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Cea de-a treia ediţie a workshop-ului despre Internaționalizarea Învățământului Superior: Provocări și Recompense (Exploratory Workshop Internationalisation of Higher Education: Challenges and Rewards) se desfăşoară la Universitatea din Alba Iulia, în perioada 20-21 aprilie, cu participarea unor profesori şi experţi în educaţie de la universităţi din România, Serbia, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru şi Italia.

„Studenți Erasmus, pentru studiu, în acest semestru avem 38 de studenți, care vin din Polonia, Turcia, Bosnia-Herțegovina, Serbia și Muntenegru. Acum, în această săptămână internațională, avem participanți cadre didactice din Muntenegru, Bosnia-Herțegovina, Serbia și Polonia”, a transmis Daniel-Mihai Melinte, consilier relații internaționale la UAB.

Deschiderea oficială a workshop-ului a avut loc miercuri, 20 aprilie, începând cu ora 9.00, în Amfiteatrul A9. Workshop-ul exploratoriu reprezintă una dintre acțiunile realizate în vederea transpunerii în practică a Strategiei de internaționalizare a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în concordanță cu obiectivele Consiliului Europei, Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură.

Temele abordate privesc mobilitatea internaţională a studenţilor şi cadrelor universitare (cu detalii despre recunoaşterea comperenţelor, reguli privind imigrarea, servicii de consiliere şi beneficii sociale), educaţie online, consolidarea cooperării şi parteneriatelor strategice (orientate pe inovaţie şi parteneriate internaţionale, oportunităţi de training, politici europene de dezvoltare), strategii pentru pentru organizarea cu succes a mobilității academice a studenților și cadrelor didactice prin Erasmus.

Cei doi ambasadori au fost invitaţi să susţină prezentări despre cooperarea internaţională în domeniul educaţiei, miercuri, de la ora 12.00, în Amfiteatrul A9.

Potrivit ambasadorului Republicii Islamice Iran, Hamid Moayyer, în prezent, tinerii iranieni studiază în 2.500 de universități din lume. Acesta a susținut că progresele în știință și tehnologie sunt o componentă vitală în dezvoltarea unei țări. De asemenea, acesta a vorbit despre progresele făcute de Iran în domenii precum cel medical, militar sau în domeniul științei și tehnologiei.

Ambasadorul Statului Palestina la Bucureşti, Fuad Karim Saliba Kokaly, a participat şi la ediţia de anul trecut a acestui workshop, iar oferta educaţională a UAB a prezentat interes încă de acum patru ani pentru reprezentanţi ai Iranului în România. Potrivit lui consilierului Daniel Melinte, la Universitatea din Alba Iulia este în prezent un doctorand din Iran, în domeniul Istoriei.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Ambasadorul Palestinei, în vizită oficială la Alba Iulia. Întâlnire cu oficialitățile academice locale şi din străinătate, la universitate

Citeşte şi Ambasadorul Iranului în România a vizitat Alba Iulia. S-a arătat interesat de oportunităţile de studiu la UAB

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax