Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Ambasadorii Unirii” la Alba Iulia. Copii din toate colţurile ţării au fost primiţi, duminică, în Cealaltă Capitală. Spectacol folcloric la Alba Mall

Publicat

SONY DSC Copii şi profesori din regiunile istorice ale ţării, dar şi din diaspora au participat, duminică, la Festivalul Naţional „Ambasadorii Unirii”, ediţia a XIV-a, de la Alba Iulia. Primirea oficială a delegaţiilor din ţară şi spectacol folcloric de dansuri şi cântece populare, aceste evenimente au fost reunite într-o manifestare menită să marcheze împlinirea a 96 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie.

De la ora 11.00, la Sala Unirii a avut loc ceremonia de înmânare către oficialităţi a mesajelor de bucurie a delegaţiilor de elevi ambasadori ai unirii.

De la ora 17.00, în complexul comercial Alba Mall s-a desfăşurat spectacolul folcloric” Decembrie – Columnă a Unirii”, ediţia a XIV-a, un eveniment organizat de Palatul Copiilor din Alba Iulia, dedicat Zilei Naţionale a României.

Peste 200 de de copii şi cadre didactice au încântat publicul albaiulian cu dansuri şi cântece tradiţionale din zonele istorice din care provin.

Albaiulienii prezenţi au avut parte de un spectacol extraordinar, cu muzică tradiţională şi dansuri populare. Mai bine de trei ore, opt ansambluri folclorice de copii din judeţele Suceava (Clubul Copiilor Rădăuţi), Sălaj (Clubul Copiilor Jibou, Ansamblul Folcloric “Cununa”, Bistriţa (Ansamblul folcloric“Colibiţa” şi Ansamblul Folcloric “Dor Someşan”), Maramureş (Ansamblul Folcloric “Mugurelul”), Olt (Ansamblul Folcloric “Plaiurile Sâmbureştiului”, Republica Ucraina Grupul vocal al Şcolii “Apşa de Mijloc”, Republica Moldova Studioul folcloric “Iedera” al Centrului Republican pentru copii şi tineret “Artico” şi judeţul Alba Clubul Copiilor Blaj “Junii Blajului” au adus bună dispoziţie la Alba Iulia.

Evenimentul a fost organizat de Palatul Copiilor Alba Iulia, pentru pentru copiii din ţară şi din diaspora românească.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax