Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ambasadorul Japoniei, Keiji Yamamoto, în vizită la Alba Iulia. Discuţii cu administraţia locală despre oportunităţi de colaborare

Publicat

Ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Keiji Yamamoto, s-a aflat, joi într-o vizită la Alba Iulia. La sediul Primăriei, delegaţia japoneză a participat la discuţii cu primarul Mircea Hava şi administratorul municipiului, Nicolaie Moldovan.

Aflat pentru prima dată în vizită oficială în judeţul Alba, ambasadorul Japoniei a purtat discuţii cu reprezentanţii administraţiei locale pe teme privind relaţii bilaterale între municipiu şi Guvernul Japoniei, consolidarea relaţiilor economice, proiectul descentralizării şi regionalizarea României. Acesta a aflat detalii despre oraşul Alba Iulia, atât din punct de vedere istoric, cât şi economic şi adminstrativ, iar, în ideea continuării unei bune relaţii de colaborare, a primit şi două propuneri din partea reprezentanţilor Primăriei.

Potrivit declaraţiilor administratorului municipiului, Nicolaie Moldovan, s-a discutat pe marginea oportunităţii organizării în Cealaltă Capitală – Alba Iulia, a unei întâlniri între oamenii de afaceri japonezi, administraţia locală şi judeţeană, dar şi mediul de afaceri local, după modelul clubului de afaceri care funcţionează în Bucureşti.

De asemenea, a doua propunere prezentată delegaţiei japoneze s-a referit la posibilitatea ca Alba Iulia să găzduiască un eveniment cultural dedicat Japoniei.

Oficialul japonez a fost prezent şi la sediul din Alba Iulia al firmei SEWS-R. Filiala producătorului japonez de cablaje electrice auto Sumitomo Electric Wiring Systems are peste 5.000 de angajaţi la punctele de lucru din Alba Iulia, Deva şi Orăştie.

Keiji Yamamoto a fost numit ambasador al Japoniei la Bucureşti în luna octombrie 2012, fiind prima sa misiune în România. Acesta a activat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Japoniei din anul 1976, fiind anterior delegat în Thailanda, Cambogia, Italia, Brazilia, la reprezentanţa Uniunii Europene de la Bruxelles şi a mai fost ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Japoniei in Camerun.

Reamintim că Alba Iulia a beneficiat de două finanţări nerambursabile prin intermediul Ambasadei Japoniei pentru dotarea secţiilor de Fizioterapie şi Neurochirurgie ale spitalului judeţean.

Tot în contextul relaţiilor de cooperare între Alba Iulia şi oficiali japonezi, amintim vizita din anul 2007 a directorului general UNESCO, Koïchiro Matsuura.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax