Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ambulanțe noi la ISU Alba. Două autospeciale SMURD de terapie intensivă, achiziționate din bani europeni

Publicat

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba are în dotare două noi ambulanţe SMURD de terapie intensivă – tip C, proiectate şi construite în conformitate cu normele europene. Autospecialele au fost achiziționate în cadrul proiectului POR 2014-2020 – Proiect „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale – regiunea CENTRU”.

Județul Alba dispune de un echipaj de terapie intensivă mobilă având competenţe şi domenii de activitate stabilite de legislaţia în vigoare. Dispecerizarea si coordonarea apelurilor de urgenţă la care răspund echipajele SMURD sunt asigurate de catre sistemul unic de urgenţă 112 şi dispeceratul medical din cadrul Serviciului de Ambulantă Judeţean Alba. Personalul SMURD Alba de terapie intensivă este format din medici specialişti/rezidenţi în medicină de urgenţă, la care se adaugă asistenţi din cadrul UPU-SMURD Alba şi paramedici din cadrul structurilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă UNIREA al județului Alba.

Ambulanțele SMURD Tip C de terapie intensivă asigură intervenţia cu maximă operativitate, atât în scopul asigurării supravieţuirii victimelor accidentelor, cât şi efectuării manevrelor medicale pentru a preîntâmpina agravarea stării acestora, pentru acordarea primului ajutor calificat în situaţii de urgenţă, care includ una sau mai multe persoane aflate în pericol, ca urmare a imposibilităţii temporare de a se îndepărta de spaţiul de risc, la accidente rutiere, afecţiuni cardiace, afecţiuni respiratorii, intoxicaţii, arsuri sau orice alte situaţii care pot pune viaţa în pericol.

Acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi munca în echipă, unde fiecare membru al echipajului de intervenţie, inclusiv paramedicul pompier, are un rol bine definit, promptitudinea, dăruirea, spiritul de sacrificiu şi profesionalismul reflectă ideea de unitate în lupta pentru viaţă şi duce la creşterea calităţii îngrijirii acordate în faza prespitalicească şi ridicarea lor la nivelul standardelor europene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax