Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Amenajarea noului sediu al Primăriei Meteș, din nou la licitație. Cum va arăta clădirea după finalizarea lucrărilor

Publicat

Primăria comunei Meteș a lansat recent o nouă licitație în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pentru execuția lucrărilor aferente investiției „Amenajarea sediului nou al Primăriei comunei Meteș, județul Alba”. Anul trecut, pentru același proiect au mai fost lansate încă două licitații, una în luna aprilie și cealalată în luna mai.

Valoarea estimată a contractului este de 450.289,48 de lei.

Lucrări propuse în cadrul proiectului

Clădirea are un regim de înălțime de P + 1, fiind ridicată pe structura vechiului magazin sătesc. Construcția are o suprafață construită de 306,30 mp și o suprafață utilă de 481,15 mp.

Potrivit proiectului, spațiul interior primește un hol central cu acces de pe latura de sud și de pe cea de nord (prin intermediul casei de scări propuse), hol din care se va accede în birouri și în grupurile sanitare.

La parter se vor afla biroul primarului, biroul viceprimarului, biroul secretarului, contabilitatea, registru agricol și urbanism, starea civilă și asistența socială. La etaj se vor afla arhiva, casieria, sala de ședințe, biblioteca și sala de protocol.

Prin tema de proiectare din anul 2013 s-au propus următoarele funcțiuni:

  • la parter : birou primar, birou viceprimar, birou secretar, birou contabilitate, birou registru agricol și urbanism, birou stare civilă, birou asistența socială, grupuri sanitare împărțite pe sexe, centrala termic și oficiu poștal
  • la etaj: sală ședinte, biblioteca, sala protocol, arhiva, casierie și grupuri sanitare împărțite pe sexe.

Centrala termică se va amenaja în colțul de nord al clădirii, cu acces nou din exterior.

Finisajele interioare

  • Pardoseala: 
    • în casa scării, holuri, grupurile sanitare, oficiu poștal, centrala termică și biblioteca, se va monta gresie porțelanată antiderapantă montată cu rosturi (culoare maro deschis într-o culoare);
    • terasele exterioare, treptele, rampa, vor fi placate cu gresie porțelanata rezistentă la îngheț-dezghet montată cu rosturi (culoare maro deschis într-o culoare);
    • în restul spațiilor respectiv în toate birourile, se va monta parchet laminat de trafic intens (culoare nuc);
  • Pereții:
    • Zidurile noi realizate se vor tencuii și se vor zugravi cu lavabilă (culoare crem), iar în grupurile sanitare, oficiu, spălător se va monta faianță (culoare maro un ton mai deschis decât nuanța gresiei) porțelanata montată cu rosturi până la înălțimea de 2,0m.
    • Tencuiala pe pereții existenți se va repara și se va zugrăvi cu lavabilă (culoare crem).
    • La exterior ancadramentele din jurul geamurilor se vor realiza din polistiren de fațadă.
  • Tavanele:
    • peste spațiile de la parter, planșeul va fi din b.a. tencuit și zugrăvit cu lavabilă (culoare alb);
    • peste etaj se va realiza un plafon din gipscarton zugrăvit cu lavabilă (culoare alb), montat pe structură metalică ușoară prinsă de grinzile de lemn propuse.

Finisajele exterioare

Ca finisaje exterioare se propun:

  • tencuială decorativă striată nuanțe de ocru și maro (la soclu și ancadramentele din zona geamurilor);
  • placaj lemn tratat (grund + lazur).

Parapetul de la scări va fi din metal cu mână curentă din lemn. Ferestrele sunt din geam termopan din PVC – culoare maro. Stâlpii terasei propuse sunt realizați de lemn tratat (grund + lazur). Jgheaburile și burlanele se vor realiza din tablă vopsită maro.

Acoperișul și învelitoarea

Acoperișul nou cu șarpantă din lemn, în patru ape, va fi realizat din lemn ecarisat de rășinoase cu panta de 250. Invelitoarea va fi din tablă tip țiglă – culoare maro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax