Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO: Amenzi de 65.000 de lei și activitate suspendată pentru o unitate catering din Alba Iulia. Ce au găsit autoritățile

Publicat

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba au dispus joi, 3 august, sancționarea cu amendă în valoare de 40.000 de lei a unei unități cu activitate în domeniul catering-ului de pe raza municipiului Alba Iulia, pentru grave deficiențe constatate privind condițiile igienico-sanitare.

De asemenea, unitatea a fost sancționată cu amendă de 25.000 de lei de către inspectorii DSVSA Alba. Complementar, inspectorii DSP Alba au dispus suspendarea activității unității până la remedierea deficiențelor constatate.

Autoritățile nu au făcut public numele unității amendate.

Neregulile constatate de DSP la firma de catering din Alba

Potrivit DSP Alba, în  procesul-verbal de constatare a condițiilor igienico-sanitare s-au consemnat următoarele aspecte:

  • pereți cu zugrăveli deteriorate,
  • prezența mucegaiului și igrasiei în toate spațiile (zona de preparare a produselor/preparatelor culinare, spălător vase, depozit materii prime, pânze de paianjăn, uși  și geamuri neigienizate);
  • spații frigorifice deteriorate/întreținute necorespunzător;
  • materii prime neetichetate corespunzător;
  • lipsa recoltării și păstrării de probe alimentare;
  • materii prime păstrate în ambalaje deteriorate în contact cu gheața;
  • nu au putut fi verificate documentele medicale ale personalului angajat etc.

„DSP Alba are toleranță zero pentru asemenea situații și va aplica de fiecare dată cele mai drastice sancțiuni prevăzute de lege când vine vorba despre sănătatea populației.

Dacă în mod normal conduita noastră e de a merge pe prevenție și avertizare, acolo unde constatăm pericolul iminent ca sănătatea concetățenilor, inclusiv a copiilor, să fie pusă în pericol nu avem pic de înțelegere.

Atenționăm în special pe cei care desfășoară activități în domeniul alimentației publice că genul acesta de controale vor continua în tot județul”, Alexandru Sinea, director executiv al DSP Alba.

 

DSVSA a SUSPENDAT activitatea firmei de catering din Alba Iulia. Deficiențe GRAVE în igienă și siguranța alimentară

UPDATE: Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba a emis joi, 3 august, o ordonanță de suspendare temporară a activității în cazul unei unități de tip catering din Alba Iulia la care s-au depistat deficiențe grave în ceea ce privește respectarea normelor de igienă și siguranță alimentară.

Medicii veterinari din cadrul DSVSA Alba, împreună cu inspectori ai DSP Alba, au efectuat un control amănunțit la această unitate în urma căruia a fost emisă ordonanța de suspendare a activității, până la remedierea tuturor deficiențelor constatate. De asemenea, inspectorii DSVSA Alba au aplicat o amendă contravențională în valoare de 25.000 de lei.

Printre principalele nereguli constatate se numără nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și a ustensilelor de lucru folosite. De asemenea, s-a constatat că unitatea nu asigura menținerea timp de 48 de ore a probelor alimentare, conform normelor de siguranță a alimentelor.

În timpul inspecției, inspectorii au observat că pereții și tavanul erau acoperiți de mucegai, iar produsele alimentare erau depozitate în contact direct cu pavimentul. De asemenea, existau probleme grave de igrasie și infiltrații de apă prin pereți, iar blocul alimentar nu era igienizat corespunzător.

„Aceste deficiențe grave în ceea ce privește igiena și siguranța alimentară reprezintă un pericol major pentru sănătatea consumatorilor. Prin urmare, suspendarea temporară a activității este justificată și necesară pentru remedierea acestor probleme.

Este obligatoriu ca toate unitățile din domeniul alimentar să respecte cu strictețe normele de igienă și siguranță alimentară, deoarece acestea au un impact direct asupra sănătății publice. Consumatorii trebuie să fie protejați și să aibă încredere în produsele alimentare pe care le consumă”, au transmis reprezentanții DSVSA Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. pilu

    joi, 03.08.2023 at 16:04

    Normal toleranţă zero,aşa şi trebuie,dar nu la toate unităţile, c-aşa-i tipicul în Romania.

  2. Maria

    joi, 03.08.2023 at 16:23

    De ce nu dați numele cateringului? Să știe lumea cine sunt și de unde mănâncă?

  3. gica

    joi, 03.08.2023 at 19:35

    E aia care are și laborator de cofetarie pe Moților

  4. vaile

    joi, 03.08.2023 at 20:35

    daca nu dati numele credeti ca nu se afla de pe platformele de socializare

    • moderator

      joi, 03.08.2023 at 21:16

      DSP Alba nu a dat numele firmei. Nu putem să il publicăm fără o confirmare oficială.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax