Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Amenzi la Alba Iulia și în județ pentru nerespectarea măsurilor de prevenire COVID. Acțiuni organizate de Poliția Alba

Publicat

Polițiștii din Alba au dat peste 100 de amenzi în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire COVID. Au fost verificate sute de persoane, firme și mijloace de transport.

Potrivit IPJ Alba, în ultimele 24 de ore au fost verificate 667 de persoane, 210 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate/ alte zone de interes, precum și 187 de mijloace de transport.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 120 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei, în baza Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În cadrul activităților desfășurate sâmbătă au fost angrenați 199 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor și Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Polițiștii din Alba Iulia au organizat o acțiune punctuală pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost legitimate 188 de persoane, au fost verificate 55 societăți comerciale și 28 de mijloace de transport în comun.

În total, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.635 de lei, din care 20 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Pe parcursul întregii zile de au fost purtate discuții cu cetățenii și li s-a atras atenția asupra purtării în mod corespunzător a măștii de protecție, asupra necesității distanțării fizice, a respectării regulilor de igienă.

”Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituției Prefectului polițiștii din Alba intensifică activitățile și continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Noi, împreună cu toți cei implicați în acțiunile de verificare, continuăm activitățile, așa cum am făcut și până acum.

Zilnic, vom efectua verificări, pentru binele tuturor, iar în cazul în care vor fi constatate abateri de la normele privind măsurile de protecție, vom lua măsuri.

Facem un apel la toți cetățenii să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur”, transmite IPJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax