Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: An bun pentru Spitalul Județean Alba. Reparații capitale, dotare cu aparatură și avize pentru Secția de Psihiatrie

Publicat

lucrari gastro1Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a continuat și în anul 2016 dotarea cu aparatură medicală performantă şi a continuat lucrările de reparaţii capitale. De asemenea, anul acesta s-au obținut toate avizele pentru începerea construcției noii secții de psihiatrie care va fi amplasată în curtea spitalului. 

În cadrul unei conferinţe de presă, directorul economic al spitalului din Alba Iulia, Diana Mârza, a trecut în revistă o parte dintre investiţiile derulate în acest an. Aceasta a precizat că au fost achiziționate mai multe aparate EKG, mese de operație pentru Secția de Ortopedie și pentru ORL, un sistem (trusă) pentru tratamentul minim invaziv al herniei de disc pentru compartimentul de neurochirurgie, un ventilator pulmonar pentru UPU, aparat de anestezie pentru ATI, precum și alte dotări necesare.

marmite bucatarie„Este în derulare lucrarea de reparație capitală a Secției de Gastroenterologie. Este vorba despre un proiect multianual care se va încheia numai în primăvara anului 2017. La finalul acestei lucrări secția va dispune și de un laborator de endoscopie la cele mai înalte standarde”, a precizat directorul economic Diana Mârza.

Echipa managerială a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia a reamintit și dotarea cu un nou Computer Tomograf, achiziționat din fonduri ale Ministerului Sănătății și ale Consiliului Județean Alba.

„Este vorba despre un CT cu o capacitate de 128 de slide-uri, mai performant față de cel pe  care îl aveam până acum și care realiza doar 16 slide-uri. Vom utiliza ambele aparate, iar la acest moment se derulează lucrări de amplasare. În acest fel cu două CT-uri vom scurta cu mult timpul de așteptare pentru astfel de investigații și vom putea solicita fonduri mai multe pentru pacienții noștri”, a explicat Nicoleta Coșarcă, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Cu ocazia conferinței de presă, managerul Nicoleta Coșarcă a precizat și câteva dintre proiectele ce se vor derula în anul 2017. Aceasta a precizat că au fost obținute toate avizele pentru realizarea Secției de Psihiatrie în curtea spitalului din Alba Iulia și, de asemenea, au fost obținute aproape toate avizele necesare pentru începerea lucrărilor la Centrul de Sănătate Ocna Mureș. Totodată, managerul spitalului din Alba Iulia a declarat că anul viitor va începe o lucrare de reparație capitală pentru etajul IV al spitalului, care găzduiește secțiile de Cardiologie și Medicină internă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax