Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Andrei și Adrian, doi pompieri paramedici din Alba au salvat viața unei refugiate din Ucraina, în tabăra de la Sighet

Publicat

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență laudă intervenția a doi pompieri paramedici din Alba, care au salvat viața unei refugiate din Ucraina, în tabăra de la Sighet. 

Adrian Sălcudean și Andrei Petrașcu erau în apropiere când o femeie de 65 de ani, tocmai sosită în tabără, s-a prăbușit la pământ și a făcut un stop cardio-respirator. 

Cei doi au început resuscitarea și după 15 minunte, semnele vitale ale femeii au revenit.

Postarea IGSU:

”După patru zile pe drum, fără să închidă un ochi, o ucraineană, în vârstă de 65 de ani, a ajuns în tabăra de la Sighet.

Trăia de câteva săptămâni drama războiului, iar sosirea în România i-a redat speranța și a facut-o să se simtă în siguranță.
Pompierii i-au oferit mâncare și un pat unde să se poată odihni.

Nopțile nedormite și efortul depus pentru a ajunge la vamă și-au spus cuvântul… biata femeie s-a prăbușit chiar sub ochii fiului ei. Deși nu știa altă limbă în afară de ucraineană, ajutorul nu s-a lăsat așteptat.

În apropiere erau Andrei și Adrian, ambii pompieri paramedici. Au văzut ce s-a întâmplat și au sărit imediat în ajutorul lor. Femeia se învinețise… intrase în stop cardio-respirator.

Au solicitat în sprijin un echipaj al serviciului de ambulanță și au început imediat masajul cardiac. După aproape 15 minute, semnele vitale i-au revenit!

După ce a văzut că trăiește, fiul femeii a venit să le mulțumească celor doi pompieri. Le-a strâns mâna cu recunoștință și i-a îmbrățișat cu lacrimi în ochi.

Sălcudean Adrian și Petrașcu Andrei sunt salvatori din Alba, iar acum își sprijină colegii maramureșeni în tabăra de la Sighet.

Felicitări, dragi colegi! V-ați făcut datoria! Cinste vouă!” este postarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax