Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Angajatele creşelor din Alba Iulia au fost instruite în acordarea primului ajutor. Cursuri organizate de Crucea Roşie Română Filiala Alba

Publicat

IMG_0402 Crucea Roşie Română Filiala Alba a organizat în luna aprilie 2017 cursuri de prim ajutor pentru 23 de angajate ale creşelor din Alba Iulia. Cursurile s-au derulat în conformitate cu normele europene şi naţionale.

Pe durata celor 12 ore de instruire, participantele şi-au însuşit tehnicile specifice de acordare a primului ajutor în cazul diverselor accidente care pot pune în pericol sănătatea sau viaţa copiilor.

Cursurile au fost organizate în baza parteneriatului încheiat între Filiala de Cruce Roşie a judeţului Alba şi Primăria Municipiului Alba Iulia.

Conform Planului de acţiuni aprobat pentru anul 2017, Crucea Roşie va organiza anul acesta cursuri de prim ajutor de bază şi de reîmprospătare pentru angajaţi din cadrul diverselor servicii din structura Primăria Municipiului Alba Iulia: Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, Creşe, Căminul pentru persoane Vârstnice Alba Iulia, Poliţia Locală Alba Iulia ş.a., în funcţie de necesităţi.

Având în vedere faptul că angajaţii acestor structuri ale primăriei interacţionează cu persoane cu un grad ridicat de vulnerabilitate (copii, vârstnici, victime ale accidentelor, ale dezastrelor naturale etc.), instruirea acestora în acordarea primului ajutor este necesară pentru intervenţii cât mai prompte şi corecte la nivelul comunităţii, transmit reprezentanţii organizaţiei.

Crucea Roşie se numără printre liderii mondiali în educarea şi furnizarea primului ajutor; de peste 140 de ani, acesta este unul dintre principalele domenii de activitate ale Crucii Roşii Române, cuprinzând activităţi precum: organizarea de cursuri de Prim ajutor, amenajarea de puncte de prim ajutor pentru populaţie, organizarea concursului şcolar naţional „Sanitarii pricepuţi” (prezent în şcoala românească încă din anul 1962). În completarea acestor activităţi, Crucea Roşie Română pune la dispoziţia utilizatorilor de telefonie mobilă o aplicaţie gratuită de prim ajutor, care contribuie la creşterea capacităţii oamenilor de a interveni în situaţii de urgenţă, până la sosirea ambulanţei.

Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba organizează cursuri de prim ajutor pentru persoane fizice şi juridice din orice domeniu de activitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax