Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Angajații de la Serviciul Județean Alba al Arhivelor Naționale continuă protestul. Care sunt nemulțumirile

Publicat

Angajații Serviciului Județean Alba al Arhivelor Naționale au continuat luni, 20 mai, protestele declanșate săptămâna trecută. Aceștia au întrerupt temporar activitatea.

Salariații de la Arhive sunt nemulțumiți de ”discriminarea salarială și nedreptatea cu care se confruntă în comparație cu colegii lor din alte instituții județene” . Protestele sunt derulate de angajați de la Arhivele Naționale din țară.

Aceștia atrag atenția că, de la începutul anului, s-a inițiat un proces de aliniere a salarizării personalului din instituțiile deconcentrate din mai multe sectoare de activitate bugetară la nivelul salariilor din administrația centrală.

Acest demers a fost realizat în scopul eliminării discrepanțelor salariale dintre funcțiile din administrația publică centrală și cele din unitățile teritoriale.

Însă ”cerințele pentru o salarizare echitabilă și respectarea drepturilor legitime ale salariaților din serviciile județene ale Arhivelor Naționale nu s-au finalizat printr-un act normativ”.

Potrivit acestora, protestele vor continua până la emiterea unei ordonanțe de urgență separate pentru categoriile salariale ”uitate” în decembrie sau până la aprobarea proiectului aflat la Camera Deputaților.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Alina

    luni, 20.05.2024 at 18:22

    Respect tuturor angajaților din cadrul Arhivelor Nationale ale României!

  2. Banii

    marți, 21.05.2024 at 07:16

    În rind cu lumea că de…are bugetul bani !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax