Connect with us
Publicitate

BLAJ

FOTO: Aniversare la împlinirea vârstei de 101 ani, în Blaj. Maria Chiorean, văduvă de veteran de război, sărbătorită de comunitate

Publicat

O femeie din Blaj a fost sărbătorită de familie și comunitate la împlinirea venerabilei vârste de 101 ani. Maria Chiorean este una dintre cele 300 de văduve ale veteranilor de război din județul Alba.

Maria Chiorean a fost sărbătorită marți, 17 octombrie, la împlinirea vârstei de 101 ani, fiind vizitată la locuința personală din Blaj.

Maria și-a primit musafirii în casa în care locuiește de peste 70 de ani. A fost înconjurată de cele mai dragi persoane, din familie: fiica cea mare, Maria, nepotul Marius și strănepoții Tudor, Mălina și Mihnea; cea de-a doua fiică, Ana, cu soțul Mircea și nepoții Ramona și Florin; fiica cea mică, Elena, și singurul fiu, Nicolae, cu nepotul Cristian, soția Lavinia și strănepoții Eric și Alexia.

Au mai participat autorități locale și reprezentanți ai Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere (A.N.C.M.R.R.), precum și Ioan Mihălțan, președinte al ASTRA Blaj.

Anul persoanelor vârstnice

Evenimentul a fost anunțat de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, având în vedere că Maria este credincioasă din Parohia Blaj III.

”În Patriarhia Română, anul 2023 a fost proclamat drept Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți). Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, ne-am alăturat, în calitate de paroh și duhovnic, membrilor familiei și invitaților doamnei Maria Chiorean cu ocazia acestei frumoase aniversări”, a anunțat preotul Ovidiu Pop, Protopop al Blajului.

Diplomă de onoare și flori

Mariei i-au fost oferite buchete de flori și o plachetă comemorativă. Apoi, cu toții au cântat ”La mulți ani’’.

În continuare, dimpreună cu părintele Liviu Fer, preot al parohiei Crăciunelu de Jos, a fost rostită o rugăciune de mulțumire.

Consiliul Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice Alba (președinte col. rtr. Eugen Papeș) și Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, filiala Alba (col. rr. Nicolae Panduru) i-au acordat diploma de onoare, la împlinirea vârstei de 101 ani.

foto: Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia/ Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax