Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ansamblul ”Doina Aiudului” a câştigat premiul de popularitate la Festivalul Internațional din Zakopane, Polonia. Care sunt dansurile cu care a cucerit publicul

Publicat

Doina Aiudlului 2 Ansamblul ”Doina Aiudului” a câştigat premiul pentru popularitate, la a 49-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor din Zakopane, desfăşurat în perioada 18-25 august şi la care au participat 24 de ansambluri din 18 țări.

Ansamblul aiudean a susținut spectacole de un real succes, în fața a peste 3000 de spectatori, reprezentațiile artistice fiind răsplătite cu importante premii. Îndrăgitul ansamblu a obținut premiul de popularitate, unicul acordat în cadrul concursului, ocupând totodată locul 4 la categoria ”Coregrafii artistice”. De asemenea, la categoria soliști vocali și instrumentiști, solista Camelia Ilea a ocupat locul 2, iar instrumentistul Cornel Bic a fost răsplătit cu mențiunea I.

Doina Aiudului Dintre dansurile cu care încântă publicul pe orice scenă ar evolua, amintim: Haidău cu bâtă, Haidău cu fată, Crihalma, Dans de Sibiu, Dans de Codru, Dans de Oaș și Dans de Someș (Năsăud).

Cu o experiență de peste 20 de ani, cu un repertoriu coregrafic din toate zonele țării, ansamblul a crescut calitativ de la an la an, astfel că a devenit un competitor serios, la cele mai multe și importante festivaluri, atât la nivel național cât și internațional.

 

Doina Aiudului_Made in Aiud Felicitări coregrafului Nicolae Moldovan, instrumentiștilor: Alin Oltean (dirijor), Marcel Șimandi, Doru Perșea, Cornel Bic, Ion Stănciulete, Petru Bela, Cătălin Petric, Emilia și Marius Moga, precum și dansatorilor: Ciprian Stanciu, Nicolae Focșan, Adrian Bradea, Andrei Irimie, Andrei Bleza, Florin Ocnean, Paul Grozav, Sorin Poriuțiu, Iuliu Valentin Moldovan, Ionuț Danciu, Iulian Irimie, Levente Varga, Andrada Goia, Diana Pandrea, Andreea Ioana Pandrea, Claudia Rusu, Szabo Karla, Giulia Oltean, Andreea Boancă, Giorgiana Popa, Adelina Grozav, Mihaela Fecior, Ioana Bleza, Ramona Poruțiu, Emilia Molnar și nu în ultimul rând, solistei Camelia Ilea, transmit reprezentanţii Primăriei Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax