Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Antrenamente în teren variat pentru echipa de orientare sportivă a Colegiului Militar din Alba Iulia

Publicat

Zona localității Pianu de Sus și a Dealului Mamut a fost în ultimele zile „terenul” de antrenament pentru elevii militari care fac parte din echipa de orientare sportivă a colegiului albaiulian. Coordonați de locotenent Cristina Preduș și sergent major Cătălin Buta, elevii s-au antrenat într-o zonă de şes, deluroasă și împădurită în vederea pregătirii pentru următoarele competiții sportive de profil.

Potrivit reprezentanților colegiului, elevii au învățat să recunoască semnele convenționale de pe hărțile de orientare în teren și să se orienteze în teren necunoscut cu ajutorul hărţii şi a busolei și apoi să își testeze abilitățile și cunoștințele, prin parcurgerea unor trasee de orientare, în cel mai scurt timp posibil.

De asemenea, elevii și-au testat și condiția fizică, atât de importantă în acest sport.

„Orientarea, denumită și „sportul pădurilor”, ajută sportivul să evadeze din mediul citadin, în mijlocul naturii pentru recreere și destindere. Acest sport testează limitele fizice și intelectuale ale celui care îl practică, provocându-l să se bazeze doar pe propria forţă şi îndemânare”, au explicat reprezentanții Colegiului Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia.

sursa: Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax