Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Antrenamente virtuale și roboți care sting incendii, la Alba Iulia. Pompieri din țară au participat la un amplu exercițiu

Publicat

Pompieri din 25 de județe s-au antrenat la Alba Iulia pentru a face față celor mai dificile situații din teren. Pe lângă echipamentele clasice, pompierii au utilizat și echipamente moderne de intervenție. 

Însă inovativ a fost faptul că pompierii s-au antrenat și în lumea virtuală, cu ajutorul ochelarilor VR. Mai exact au îmbinat antrenamentul clasic cu tehnologia de ultimă generație. 

Mai exact în universul VR (virtual reality, realitate virtuală) se poate programa orice scenariu la care pompierii pot fi nevoiți să intervină.

De asemenea, în teren au testat echipamente moderne de intervenție precum o autospecială care are roboți de stingere a incendiilor.

În teren, pompierii au participat la două exerciții: unul la Casa de Cultură a Sindicatelor unde au simulat un incendiu și o avarie tehnologică la fabrica de bere din Alba.

Potrivit reprezentanților pompierilor din județ, ISU Alba a găzduit în această săptămână, prima serie a cursului Incident Command System. Mai exact, 25 de ofițeri pompieri din comanda subunităților de intervenție și din centrele operaționale si-au consolidat cunoștințele în activitatea de conducere a intervenției în primele etape.

Cursul urmărește aprofundarea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților dobândite privind realizarea dispozitivelor de intervenție și adaptarea lor în funcție de riscul produs și de evoluția situației operative, organizarea și funcționarea punctului operativ avansat și a punctului de comandă mobil în contextul conducerii situațiilor de urgență, organizarea personalului la locul intervenției, precum și protecția salvatorilor în diverse situații.

Totodată, în cadrul sesiuni de pregătire au fost organizate două exerciții în realitate virtuală (cu ajutorul sistemului XVR) și două exerciții în teren, simulând scenarii cât mai apropiate de cele întâlnite în misiunile reale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax