Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Antrenorul Volei Alba Blaj, Darko Zakoc şi căpitanul echipei, Adina Salaoru, cetăţeni de onoare ai municipiului Blaj. Distincţiile, primite la “Seara Campionilor”

Publicat

18318286_1276006469134656_634982301_o Antrenorul principal Darko Zakoc şi căpitanul Adina Salaoru, cei mai vechi componenţi ai lotului Volei Alba Blaj, au primit, marţi seara, titlurile de cetăţeni de onoare ai municipiului Blaj. Distincţiile au fost acordate de primarul municipiului Blaj, în semn de recunoştinţă pentru contribuţia la câştigarea celor trei titluri de campioană naţională şi a Cupei României de către echipa de volei.

Marţi seara, în Parcul Avram Iancu din Blaj a fost „Seara Campionilor”. Volei Alba Blaj a sărbătorit, alături de aproximativ 2.000 suporteri, cel mai bun sezon din istorie, la sfârşitul căruia echipa a obţinut primul său event.

Vremea frumoasă şi caldă a făcut ca petrecerea din parc să fie reuşită. Antrenul muzical a fost întreţinut de Nicoleta Oancea&Band, campioanele dansând alături de suporteri. A urmat apoi prezentarea lotului şi staffului tehnic, componenţii acestuia urcând, în aplauzele frenetice ale publicului, pe scenă.

Momentul culminant a fost reprezentat de acordarea titlurilor de cetăţeni de onoare ai municipiului Blaj antrenorului principal Darko Zakoc şi căpitanului Adina Salaoru, pentru contribuţia pe care au avut-o, prin câştigarea celor trei titluri de campioni ai României şi a Cupei României, la promovarea imaginii sportului blăjean şi implicit a comunităţii locale.

18301377_1438616479536073_2051517672616842654_n „Comunitatea nu uită ceea ce oamenii realizează pentru ea. Suntem onoraţi să acordăm aceste titluri unor persoane care le merită din plin şi care au adus, prin munca lor, bucurie şi faimă Blajului: Darko Zakoc şi Adina Salaoru. Totodată este şi un fel de provocare şi pentru ceilalţi componenţi ai lotului, pe care îi învit şă-şi treacă în palmares trei titluri naţionale cu Volei Alba Blaj şi vor primi şi ei această distincţie. Vom rămâne aceiaşi luptători, oraşul acesta merită performanţă. Acest club este un fenomen în voleiul românesc”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Darko Zakoc, vizibil emoţionat, a avut din nou un discurs remarcabil: „Fetele acestea sunt adevărate eroine, împreună am muncit mult pentru a face ca acest frumos oraş să devină capitala voleiului românesc. Nu ar fi fost posibil acest lucru fără aportul şi dedicarea primarului Gheorghe Valentin Rotar, a preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, precum şi a preşedintelui clubului nostru, Sergiu Ştefănescu. Am şi o rugăminte pentru suporteri: indiferent cum va merge echipa asta, pentru că vor fi poate şi momente mai puţin plăcute, rămâneţi alături de ea, pentru că merită, pentru că a făcut istorie şi trebuie să o susţineţi.”

Darko Zakoc, care împlineşte 54 de ani pe data de 24 mai, are o carieră împresionantă, antrenorul sârb câştigând 18 titluri naţionale, Volei Alba Blaj devenind a cincea echipă pe care a făcut-o campioană în premieră. Este principalul artizan al celor trei titluri câştigate de Volei Alba Blaj, echipă cu care a făcut eventul campionat-cupă în acest an.

18268271_1438616476202740_5588188156716207863_n Adina Salaoru, cu lacrimi în ochi, a declarat: „Fiecare titlu este important, aşa că nu pot să zic care din cele trei este favoritul meu. Să fiu cetăţean de onoare al Blajului este o surpriză și o mare onoare. Acum patru ani am venit pentru performanță la Blaj și am reușit-o. Atunci am venit cu emoții, acum vin cu bucurie, pentru că sunt între prieteni.”

În vârstă de 27 ani, Adina Salaoru joacă la Blaj de patru ani, fiind cea mai veche componentă a echipei. Are în palmares cu Volei Alba Blaj trei titluri de campioană, o Cupă a României, o medalie de bronz, fiind desemnată cea mai bună jucătoare din România în anul 2016, este căpitan al naţionalei României şi al campioanei Volei Alba Blaj.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a precizat că „ne-am dorit să fim primii şi aşa vom rămâne, primii! Ne-am propus performanţe, le-am realizat, felicitări Gigi Rotar, felicitări Darko! Mulţumesc tuturor celor din Blaj, unde este cel mai minunat public din România iubitor de volei”.

„Seara Campionilor” s-a încheiat cu un superb joc de artificii, în aplauzele celor prezenţi şi pe acordurile celebrei piese „We are the champions”, a trupei Queen, melodie care a făcut şi face istorie. Ca de altfel şi echipa Volei Alba Blaj!

Text şi foto: Nicu Goga

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax