Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: APM Alba a măsurat calitatea aerului și nivelul de zgomot în două zone din municipiul Aiud. Care au fost rezultatele

Publicat

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a efectuat miercuri două măsurători în vederea determinării calității aerului în municipiul Aiud, pe strada Transilvaniei nr. 95 (stație distribuție carburanți) și pe strada Cuza Vodă nr. 1 (Primărie). S-a urmărit calitatea aerului înconjurător în zonele urbane pe artele principale și în imediata vecinatate a unei stații de distribuție carburanți.

Au fost măsurați poluanții: formaldehidă, benzen, metanol, monoxid de carbon, amoniac, dioxid de azot și dioxid de sulf.

Potrivit reprezentanților APM Alba, valorile concentrațiilor poluanților măsurați s-au încadrat în limitele prevăzute de Anexa 3 a Legii nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător și STAS 12574/87 – Aer din zonele protejate – Condiții de calitate. Determinările au fost realizate cu analizorul mobil din dotare.

Nivelul de zgomot a fost măsurat în aceleași puncte. Valorile înregistrate au fost:

– Aiud, strada Transilvaniei nr. 95 (stație distribuție carburanti) – valoarea medie înregistrată 67,97 dB;

– Aiud, strada Cuza Vodă nr. 1 (primărie) – valoarea medie înregistrată 66,15 dB.

Limitele admisibile de zgomot exterior sunt de 70 – 80 dB la bordura trotuarului care mărginește partea carosabilă a străzilor, în funcție de categoria tehnică a străzilor, conform SR 10009/2017 – Acustică – Limite admisibile ale nivelului de zgomot din mediul ambient.

Sursa principală de zgomot în cele două puncte de măsurare a fost traficul rutier.

APM Alba va continua efectuarea de măsurători pentru determinarea calității aerului și zgomotului și în alte localități ale județului.

sursa, foto: APM Alba

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax