Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Aproape 200 de copii aflați în tabere din Alba au primit sfaturi de la polițiști, pentru prevenirea infracțiunilor

Publicat

Aproape 200 de copii din tabere şi case de tip familial au fost sfătuiţi de poliţişti din Alba şi specialişti, în prevenirea consumului de droguri, precum și de cei în prevenirea traficului de persoane, despre cum să se ferească de accidente și infracțiuni. Activităţile s-au desfășurat în cadrul proiectului „În vacanţă îmi fac doar amintiri frumoase”, dedicat siguranţei tinerilor.

În perioada 12 – 14 august, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu specialişti ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia și ai Agenție Naționale Împotriva Traficului de Persoane au fost prezenţi în tabăra de vară de la „Happy Faces” din Ighiu precum şi la Casele de tip familial „Pinochio”, „Izvorul Tămăduirii”, „Adolescența” și nr. 9 Bărăbanți, din Alba Iulia, unde s-au întâlnit cu aproximativ 200 de copii, potrivit IPJ Alba.

Specialiştii în promovarea siguranţei au susţinut teme privind prevenirea violenţei, a furturilor, a accidentelor rutiere, a consumului substanţelor cu efect halucinogen și a traficului de persoane.   

Cei mai mici dintre copii au aflat, de la polițiști, importanţa respectării regulilor de circulație, atunci când se află pe stradă sau când circulă cu bicicleta, iar cei mai mari au avut posibilitatea să experimenteze „ochelarii de alcool”, care simulează intoxicația cu alcool.

Activităţile au fost prevăzute în cadrul Proiectului „În vacanţă îmi fac doar amintiri frumoase”, derulat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba în parteneriat cu Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Alba Iulia şi vor continua şi în ultimele săptămâni ale vacanţei de vară.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax