Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Arhiepiscopul de Alba Iulia Irineu, a vizitat comunele în care acum trei săptămâni s-a dezlanțuit potopul

Publicat

Irineu

Arhiepiscopul Albei Iulia, Părintele Irineu a mers marți în vizită la familiile lovite de inundații din localitățile Bucerdea Vinoasă și Cricău. Pe lângă sprijin moral 67 de familii au primit câte 1100 de lei, bani strânși din donațiile făcute de  Protopopiatul Ortodox Alba Iulia și alte 75 de parohii din județ. 

Marți, 10 iulie, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, s-a aflat în mijlocul familiilor greu încercate de inundațiile din ultima perioadă, din localitățile Bucerdea Vinoasă și Cricău, unde aproximativ 300 de gospodării au fost inundate și câteva zeci de autovehicule au fost distruse de apele învolburate.

Greutățile la care au fost supuși locuitorii celor două localități au sensiblizat preoții și credincioșii din mai multe parohii.

Astfel, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Irineu, Sectorul social-misionar al Eparhiei noastre în colaborare cu Protopopiatul Ortodox Alba Iulia și cu 75 de parohii din cuprinsul protoieriei s-au mobilizat în mod exemplar, venindu-le în ajutor celor aflați în nevoi și reușind să strângă aproximativ 70.000 de lei, bani care au fost redirecționați către 67 de familii grav afectate, fiecare dintre acestea primind câte 1100 lei.

Sensibil la nevoile celor aflați în necazuri, Ierarhul nostru le-a oferit sprijin moral, ascultându-i și îmbărbătându-i pe credincioși, adresându-le părintești cuvinte de mângâiere și încurajare, spunându-le: „În călătoria noastră pe acest pământ, numit «valea plângerii» sau «antecameră a Împărăţiei veşnice», noi, oamenii, avem de întâmpinat nu numai bucurii, ci şi necazuri, nu numai prosperitate, ci şi pagubă.

În astfel de situaţii, ar fi bine să spunem cu Dreptul şi mult răbdătorul Iov: «Domnul a dat, Domnul a luat; fie numele Domnului binecuvântat». Solidari cu creştinii noştri din Bucerdea Vinoasă şi Cricău, ale căror case şi grădini au fost lovite de furia apelor, am venit să le oferim ajutor şi îmbărbătare.

Totodată, i-am îndemnat să aibă încrederea că orice încercare poate fi transformată într-o mare binecuvântare de către Dumnezeu Care poate «să împlinească toate trebuinţele noastre» (cf. Filip. 4, 19).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax