Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Arhiescopul de Alba Iulia, Irineu, a mers pe jos prin Cheile Râmețului pentru a ajunge la o mică comunitate din Apuseni

Publicat

Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în filia Cheia, parohia Ponor, protopopiatul Aiud, în mijlocul unei comunități foarte mici din Munții Apuseni.

Pentru a ajunge acolo nu există cale de acces rutier, astfel că arhiepiscopul, însoțit de un grup de clerici, a parcurs pe jos un drum foarte greu și destul de lung, prin Cheile Rîmețului. Pentru a ajunge în mijlocul credincioșilor din Cheia, grupul de preoți a avut nevoie de aproximativ două ore.

Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate și a rostit cuvântul de învățătură.

Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din filia Cheia a fost ridicată între anii 1925-1926, la inițiativa preotului Ioachim Groza, cu contribuția bunilor credincioși din localitățile Ponor și Cheia.

Între anii 2016-2019, au fost executate ample lucrări de renovare și înfrumusețare a locașului de închinare, toate acestea culminând cu slujba de târnosire oficiată de către Părintele Arhiepiscop Irineu în data de 17 septembrie 2019.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Unu

    vineri, 27.09.2019 at 16:23

    Vai săracul de el. Și alții care merg zilnic zeci de km pe jos nu are importanță. Atât zgomot pentru nimic

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax