Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Arhive Alba: Învățători de la școlile confesionale greco-catolice, premiați pentru rezultate excelente, în anul 1913

Publicat

Direcţia Judeţeană Alba a Arhivelor Naţionale a publicat miercuri un document din 1913, prin care era anunțată premierea unor învățători de la școlile confesionale greco-catolice, pentru „purtarea morală exemplară și pentru progresul eminent”. 

„Învâțători premiați pentru progres, dovedit în instrucție.

Aducem la cunoștință, cumcă pe baza raportului făcut de inspectorul scolastic arhidiecezan despre progresul dovedit de învățătorii dela școlile noastre gr.-cat. din districtele protopopești ale Arhidiecezei de Alba-Iulia și Făgăraș:

Am premiat pentru purtarea morală exemplară și pentru progresul eminent, manifestat în instrucție pe următorii învățători, cu câte 100 (una sută) coroane; și anume pe Marian Sas, Buciumșasa (distr. Roșia), din fondul „Georgiu Vișa”, iară pe Maria Gizella Vilt, Cluj (distr. Cluj); pe Georgiu Uilăcean, Hodac (distr. Reghin); și pe Romul Botezan, Sibiiu (distr. Sibiu) – din fondul cultural arhidiecezan.

Blaj, din ședința conzistorială, ținută la 26 August 1913”, scrie în documentul ce face parte din fondul Parohiei greco-catolice Căpâlna de Jos, publicat pe Facebook de Arhive Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 04.05.2023 at 15:58

    Bine, bine, dar ăştia în ce limbă au predat ? Că română in nici un caz. Oare aşa o fi ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax