Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Armata – O şcoală altfel”. Elevi de la Colegiul HCC şi Şcoala „Vasile Goldiş” din Alba Iulia au participat la activităţi în poligonul din Miceşti

Publicat

20170607_113526 Elevi ai Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” și ai Școlii Gimnaziale ”Vasile Goldiș” din municipiul Alba Iulia au participat, miercuri, la a cincea ediţie a evenimentului „Armata – O şcoală altfel”, organizat în poligonul de garnizoană ”Micești”, aflat în administrarea Batalionului 136 Geniu ”Apulum”.

Activitatea a început cu mesajul de bun venit adresat tinerilor invitați de către organizatori și evidențierea importanței acestui parteneriat de durată. De asemenea vizitatorii au aflat despre faptul că Batalionul 136 Geniu „APULUM” este continuatorul tradiţiilor de luptă ale Batalionului 2 Poduri-Râuri Alba Iulia, înfiinţat în  anul 1937 şi că a participat de-a lungul deceniilor de existență la misiuni de construcție a podurilor de diferite tipuri, lucrări de baraje și îndiguiri, limitarea efectelor provocate de inundații, restaurarea monumentelor reprezentative pentru Arma Geniu construite pe drumul Transfăgărăşan precum “Poarta Întâlnirii” și „Poarta Geniştilor precum și participarea la o serie de exerciții multinaționale.

Activitățile din programul de anul acesta au adus  un element de noutate prin prezența specialiștilor  din Grupul 1 EOD din cadrul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD și Apărare CBRN ”Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea, care le-au prezentat elevilor autospeciala MRAP EOD și echipamentele din dotare.

Entuziasmul a atins cote maxime odată cu prezentarea exercițiilor demonstrative de distrugeri în diferite medii, distrugerea unui colet/pachet capcană  precum și executarea unei ședințe de tragere cu toate categoriile de armament din dotare.

La încheierea acțiunilor, elevii au fost invitați să observe efectul în teren și asupra țintelor. De asemenea, în poligon a fost amenajat un atelier de luare a liniei de ochire și un stand de prezentare a armamentului de infanterie și materialelor de geniu folosite în procesul de instruire.

Activitatea s-a bucurat de succes şi drept dovadă unitatea a primit de pe acum solicitări pentru anul viitor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax