Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO „Armata – O şcoală altfel”: Elevi din Alba Iulia, martori la şedinţe de distrugeri şi trageri cu armament de infanterie, în Poligonul Miceşti

Publicat

elevi

poligon trageri elevi Elevi ai școlilor gimnaziale din Alba Iulia, dar și cei ai Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” au participat, miercuri, în poligonul de garnizoană ”Micești”, aflat în administrarea Batalionului 136 Geniu ”Apulum”, la activităţi în cadrul programului „Armata – O şcoală altfel”, aflat la a patra ediţie. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Centrul Militar Județean Alba și Asociația ”Eftimie Croitoru”, ai cărei membri sunt angajații unității.

Evenimentul a debutat cu mesajul de bun venit adresat de către șeful de stat major al unității, locotenent colonel Antonel Vlăsceanu, urmat de o scurtă evocare a importanței geniștilor albaiulieni de-a lungul timpului din punct de vedere militar dar și social.

Vizitatorii au aflat despre faptul că Batalionul 136 Geniu „Apulum” din Alba Iulia este continuatorul tradiţiilor de luptă ale Batalionului 2 pontonieri-râuri Alba Iulia, înfiinţat în  anul 1937 şi că a participat de-a lungul deceniilor de existență la misiuni de construcție a podurilor de diferite tipuri, lucrări de baraje și îndiguiri, limitarea efectelor provocate de inundații, restaurarea monumentelor reprezentative pentru arma geniu construite pe drumul Transfăgărăşan precum “Poarta Întâlnirii” și „Poarta Geniştilor”, participarea la exerciții multinaționale etc.

IMG_20160420_105553 Reprezentanții Biroului Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Alba au prezentat oferta educaţională a instituţiilor militare de învăţământ și i-au consiliat pe tinerii dornici să urmeze cariera militară.

Activitățile principale prevăzute în programul de anul acesta au constat în executarea a două ședințe demonstrative de distrugeri în pământ cu material exploziv și a unei ședințe de tragere cu armament de infanterie. La încheierea celor două ședințe, elevii au fost invitați să observe efectul în teren și asupra țintelor. De asemenea, în poligon a fost amenajat un atelier de luare a liniei de ochire și un stand de prezentare a armamentului de infanterie și materialelor de geniu din dotarea unității.

La final, elevii au fost ”recompensați” cu o gustare dulce și mici suveniruri cu însemnele unității care să îî îndemne să ne calce pragul și în anul următor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax