Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Art-Cultura 2017, la Liceul Tehnologic Ocna Mureş. Colinde, expoziţii şi prezentări de carte

Publicat


Elevi şi profesori de la Liceul Tehnologic Ocna Mureș au participat, joi, la o nouă ediţie a manifestării Art-Cultura, un proiect cultural și educativ derulat de Biblioteca unităţii de învăţământ, alături de Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud și Fundația “Inter-Art” Aiud.

Manifestarea a fost deschisă de Cornelia Popescu, directorul Liceului Tehnologic Ocna Mureș, Luminița Mihaela Bugan, bibliotecarul școlii (coordonatorul proiectului) și Ioan Hădărig, manager Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud.

În program au fost incluse recitaluri şi expoziţii.

A fost un recital de colinde pe versuri de Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Radu Gyr (şi alţii), de pe albumul semnat de Marius Moga, dar și colinde tradiționale.

De asemenea, a fost prezentată o expoziție-dezbatere pe tema fotografiei artistice pornind de la proiectul Aiud – Călătorie în timp, semnat de Robert Lixandru. Cu acest prilej au fost prezentate albumele de fotografie artistică: “Oglinzile Aiudului v. oglinzile fotografie”, “ Aiud – călătorie în timp”; “Aiudul în alb și negru”.

Scriitorul Ioan Hădărig a vorbit despre cărți semnate de Ovidiu Hulea, Niculae Gheran. Daniela Sitar Tăut, Alexandru Buican, Flaviu George Predescu, Ștefan Balog, Emilia Ivancu, Silviu Dachin, Elena Marica, George Tei, Teodor Laurean, Adrian Cîrstea. Volumele au fost lansate de Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud în proiectele culturale ale anului. Cărțile au fost donate Bibliotecii Liceului Tehnologic Ocna Mureş.

Cercul de grafică al Liceului Tehnologic Ocna Mureş, reprezentat de Gheorghe Cvasciuc, Denis Pusza, Melinda Nicuţ, Bianca Timoftei, Gabriel Lucaci, Alexandru Lucaci – a adus în atenţia participanţilor o expoziţie de artă.

Evenimentul a cuprins şi un recital de poezie și muzică din creațiile membrilor Cercul de poezie al Liceului Tehnologic Ocna Mureș (Alexandru Boca, Martin Gașpar) și a Cercului de muzică –  Iancu Anda, Ema Horja, Daniela Botezan, Marius Horgoș.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Accident rutier la ieșire din Petrești spre Sebeș: Unul dintre șoferii implicați a consumat alcool

Publicat

politia-accident-noaptea

Un accident rutier soldat doar cu pagube materiale s-a produs, vineri seara, la ieșirea din Petrești spre Sebeș. Potrivit IPJ Alba, în accident au fost implicate două autovehicule, iar în urma cercetărilor s-a constatat că unul dintre șoferi a consumat alcool. În urma coliziunii nu au fost persone rănite. Pe timpul cercetărilor de la fața […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Un bărbat de 37 de ani a murit la secția Urgențe a Spitalului Județean Alba. Anchetă a poliției după reclamația rudelor

Publicat

s

Polițiștii din Alba au declanșat, vineri, o anchetă in rem pentru ucidere din culpă, în urma unei plângeri formulate de o femeie din Alba care a declarat că soțul ei în vârstă de 37 de ani, a murit joi seara la Spitalul Județean de Urgențe Alba Iulia după ce a fost ținut prea mult timp […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Salariul minim din UE, între 300 și 2.000 de euro. România, printre statele europene cu cele mai scăzute salarii minime

Publicat

euro

Salariul minim în statele europene este între 300 și 2.000 de euro. Luxemburg are cel mai ridicat salariu minim, iar în Albania, aspirantă la aderarea la clubul european, este cel mai scăzut salariu minim. România se află, alături de Bulgaria și Ungaria, printre țările cu cele mai scăzute salarii minime. Publicația spaniolă Cope, preluată de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

O nouă destinație de vacanță cu zbor direct din Sibiu, în sezonul de vară 2020. Orarul de zbor către Monastir, Tunisia

Publicat

Aeroportul Internațional Sibiu, împreună cu reprezentanții Amara Tour, a anunțat lansarea unei noi destinații de vacanță cu zbor direct de la Sibiu spre Monastir – Tunisia, în sezonul de vară 2020. Zborurile pe ruta Sibiu – Monastir vor fi operate de compania aeriană Jasmin Airways în regim de curse charter, cu o frecvență săptămânală, în […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate