Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Art-Cultura 2017, la Liceul Tehnologic Ocna Mureş. Colinde, expoziţii şi prezentări de carte

Publicat

Elevi şi profesori de la Liceul Tehnologic Ocna Mureș au participat, joi, la o nouă ediţie a manifestării Art-Cultura, un proiect cultural și educativ derulat de Biblioteca unităţii de învăţământ, alături de Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud și Fundația “Inter-Art” Aiud.

Manifestarea a fost deschisă de Cornelia Popescu, directorul Liceului Tehnologic Ocna Mureș, Luminița Mihaela Bugan, bibliotecarul școlii (coordonatorul proiectului) și Ioan Hădărig, manager Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud.

În program au fost incluse recitaluri şi expoziţii.

A fost un recital de colinde pe versuri de Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Radu Gyr (şi alţii), de pe albumul semnat de Marius Moga, dar și colinde tradiționale.

De asemenea, a fost prezentată o expoziție-dezbatere pe tema fotografiei artistice pornind de la proiectul Aiud – Călătorie în timp, semnat de Robert Lixandru. Cu acest prilej au fost prezentate albumele de fotografie artistică: “Oglinzile Aiudului v. oglinzile fotografie”, “ Aiud – călătorie în timp”; “Aiudul în alb și negru”.

Scriitorul Ioan Hădărig a vorbit despre cărți semnate de Ovidiu Hulea, Niculae Gheran. Daniela Sitar Tăut, Alexandru Buican, Flaviu George Predescu, Ștefan Balog, Emilia Ivancu, Silviu Dachin, Elena Marica, George Tei, Teodor Laurean, Adrian Cîrstea. Volumele au fost lansate de Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud în proiectele culturale ale anului. Cărțile au fost donate Bibliotecii Liceului Tehnologic Ocna Mureş.

Cercul de grafică al Liceului Tehnologic Ocna Mureş, reprezentat de Gheorghe Cvasciuc, Denis Pusza, Melinda Nicuţ, Bianca Timoftei, Gabriel Lucaci, Alexandru Lucaci – a adus în atenţia participanţilor o expoziţie de artă.

Evenimentul a cuprins şi un recital de poezie și muzică din creațiile membrilor Cercul de poezie al Liceului Tehnologic Ocna Mureș (Alexandru Boca, Martin Gașpar) și a Cercului de muzică –  Iancu Anda, Ema Horja, Daniela Botezan, Marius Horgoș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax