Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Artă românească în Mauritius. Artistul aiudean Stefan Balog a reprezentat România la un simpozion internațional

Publicat

În luna martie, artistul aiudean Stefan Balog a reprezentat România la Simpozionul Internaţional de Artă din Mauritius, unde au participat peste 20 de artişti din Austria, Danemarca, Etiopia, Eritrea, Franţa, Iran, Kenya, Mauritius, Rusia şi Serbia.

Evenimentul a fost iniţiat de artista Nadine Joson din Mauritus, o veche cunoştinţă a Fundaţiei Inter Art, care a participat la numeroase proiecte organizate de instituţia aiudeană. Ei i s-au alăturat la organizare numeroase persoane şi organizaţii pentru a duce la bun sfârşit această primă ediţie a simpozionului.

A fost organizat sub egida asociaţiei Carpe Diem, prin susţinerea unor sponsori şi persoane private.

Expoziţia finală a simpozionului de creaţie a avut loc la Centrul Cultural Nelson Mandela din Port Louis în prezenţa Excelenţei Sale Prithvirajsing Roopun, Preşidentele Republicii Mauritius.

Ce spune artistul Stefan Balog

„A fost o mare onoare şi o experienţă de neuitat participarea la acest simpozion. Mă bucur tare mult că Nadine Joson a avut tăria să ducă la bun sfârşit acest eveniment, alături de oameni de suflet cum este Angel Angoh, preşedintele asociaţiei Carpe Diem dar şi numeroşi artişti locali care au contribuit la organizare.

Mauritius este o ţară minunată care, mai ales pentru un artist, reprezintă inspiraţie de lung metraj. A fost fascinant să lucrez alături de un grup de artişti foarte talentaţi, să interacţionez cu artiştii locali să să învăţ cât mai mult despre cultura locală. Pe durata simpozionului am avut ocazia să creem având ca temă “Minunile naturii”, dar am avut ocazia să şi vizităm cocheta ţară insulală spre toate cele patru puncte cardinale.

Expoziţia finală a reprezentat o sinteză a creaţiei noastre, unde un tablou al fiecăruia a reprezentat un peisaj din Mauritius iar cel de al doilea un peisaj din ţara de origine. Faptul că preşedintele țării ne-a onorat cu prezenţa demonstrează că acest eveniment și-a atins scopul şi reprezintă un pas important privind promovarea culturii din Mauritius pe plan international”, a declarat artistul plastic Stefan Balog.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax