Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO: Asfalt turnat în valuri pe ”Transalpina Clujului”: Șoseaua din Apuseni care leagă Alba de Cluj este plină de denivelări

Publicat

Drumul Național 1 R, care trece prin localitațile Albac – Horea – Poiana Horii – Beliș – Hue și leagă județele Cluj și Alba, a fost asfaltat parcă în bătaie de joc.

Drumul turistic de 80 de km denumită ” Transalpina Clujului” a fost asfaltat în valuri, iar cei care s-au ocupat de lucrarea cu denivelări sunt cei de la CNAIR prin DRDP Cluj.

Investiția inițială a costat 400.000 de euro, iar acum totul trebuie refăcut. Investiția inițială a costat cam 400.000 de euro.

De două săptămâni s-au trasat și marcajele aferente, însă pe drum au început deja să apară mai multe denivelări scrie Cluj24.ro

Şi marcajele au fost aplicate în acelaşi mod, după ondulaţiile asfaltului

Lucrările au fost necesare din cauza gropilor. Atât de proastă era starea drumului, încât pe timp de iarnă a fost restricționată circulația pe anumite tronsoane.

”Gropile au dispărut, dar denivelările au rămas. Noul strat de asfalt a urmat vechile denivelări. Pe mine mă revoltă: dacă facem ceva, de ce nu facem bine?”, a scris un localnic către redacția Cluj24.

Eugen Cecan, directorul Direcției Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj, a declarat pentru Cluj24 că lucrările efectuate aici au presupus și frezarea drumului, însă se poate ca aceste denivelări să fi apărut în urma unor noi tasări, cauzate și de transportul greu care se face pe acolo.

Directorul a menționat că drumul va fi reevaluat de către Direcția de Producție, iar dacă se impune, va fi refăcut pe respectivele tronsoane cu denivelări, iar lucrările de asfaltare cu probleme se vor remedia.

”Interesul nostru este să mergem cu acest drum până dincolo, la Arieșeni. Este o zonă importantă pentru noi, clujenii”, a spus Eugen Cecan.

surse foto: Cluj24.ro, captura video Observatornews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate