Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Asociația Hip-Tep din Alba a obținut cinci medalii la un concurs de călărie din Ungaria. Ce este terapia asistată de animale

Publicat

Asociația Hip-Tep a participat la începutul lunii octombrie la un concurs internațional organizat în Ungaria, de unde s-au întors cu cinci medalii. 

Este vorba despre asociația care își are sediul în Leorinț și care se ocupă cu terapia asistată de animale, mai exact cu terapia cu ajutorul cailor. Este un mod de terapie destinat copiilor diagnosticați cu ADHD, autism sau Sindromul down. 

Am stat de vorbă cu terapeuta Balogh Csilla care a explicat pentru alba24.ro cum funcționează terapia asistată de animale. În primul rând este vorba despre o terapie care se întinde pe minim 10 ședințe.

Mai exact este vorba despre o interacțiune, în aer liber, în care se combină mișcarea, sportul, cu terapia. În timp ce copilul conduce calul, se lucrează la câștigarea echilibrului, a mișcării corpului, gestionarea emoțiilor, modul în care se formează propozițiile, în care se pronunță diferite sunete, sau cum să aibă mai multă răbdare în anumite situații.

Însă pe lângă partea de terapie există și partea sportivă: copiii practică călăria dar și gimnastica pe cal.

La centrul de terapie din Leorinț vin părinți alături de copii, din tot județul Alba, dar și din alte localități.

Ce au făcut la concursul desfășurat în Ungaria

În perioada 30 septembrie-2 octombrie s-a desfășurat Concursul Național și Internațional de dresaj și de hipoterapie organizat la Fot, Ungaria.

Concursul a fost organizat de Federația de hipoterapie din Ungaria care dispune de un adevarat Centru de hipoterapie, destinat atât desfășurării terapiei, cursurilor de formare precum și pentru călărie, având condiții de a desfășura activitățile indifferent de vreme, astfel dispun de  manej acoperit și manej exterior.

Echipa Asociației Hip-Tep a participat ca invitat de către organizatori, fiind singura echipă din  afara țării la concursul de hipoterapie. În cadrul etapei de Cupa Mondială la dresaj au participat din 11 țări călăreți recunoscuți la nivel Mondial, cum ar fi Alexander Matthias Rath, Patrik Kittel și soția lui Lynadal Oatley.

Asociația Hip-Tep a reușit să obțină rezultate deosebite  în cele 5 categorii la care au participat concurenții, astfel au obținut două medalii de aur, două de argint și un loc trei. Călăreții s-au întrecut la proba de călărie individuală și la gimnastică pe cal, participând în diferite grupe de vârstă.

Echipa a fost formată din D.A., L. K., T. D.  și T. N. , fiind antrenați de Balogh Csilla și Balogh Csaba.

Aceste rezultate sunt obținute datorită efortului depus de către concurenți și a perseverenței, au transmis pentru alba24.ro, Balogh Csilla și Balogh Csaba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax