Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO: Târgul „Apulum Agraria 2012” la Alba Iulia. Peste 125 de fermieri îşi expun spre vânzare recoltele toamnei

Publicat

Recoltele din această toamnă ale agricultorilor din Alba și județele înfrățite sunt prezentate în acest sfârșit de săptămână cumpărătorilor, la Târgul „Apulum Agraria” 2012. De la standurile comercianților nu  lipsesc legumele și fructele, pomii fructiferi, florile și nu în ultimul rând animalele.

Aflat la a XXI-a ediţie, evenimentul reuneşte în acest an peste 125  de producători agricoli din Alba şi judeţele înfrăţite Bacs Kiskun şi Tolna din Ungaria și este organizat de  Consiliul Judeţean Alba împreună cu Primăria municipiului Alba Iulia şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultura Alba.

Vineri, la deschiderea oficială a evenimentului au participat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, primarul Mircea Hava, viceprimarul Paul Voicu, vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman şi administratorul public al CJ, Sorin Bumb, dar şi alte oficialităţi locale.

Au fost premiate cele mai frumoase standuri din piaţa volantă. Locul I a fost obţinut de Maria Scheau, locul II de Viorel Iancu, iar locul III, de Dorina Muszta.

Legume, fructe, expoziţii de animale mari, de păsări şi animale mici, pomi fructiferi, arbuşti, butaşi de trandafiri şi viţă de vie, flori, picnicuri cu produsele tradiţionale de pe valea Sebeşului, din zona Alba Iulia şi din Munţii Apuseni, degustări de vinuri, educaţia gustului (Slow Food), concursuri  – toate acestea stau la dispoziţia vizitatorilor, care pot „gusta” din roadele toamnei din acest an.

De asemenea, oaspeţii sunt îmbiați să guste vinurile din judeţ, mustul din această toamnă, lapte de vacă şi caş proaspete sau brânză maturată, fagure de miere, miel la ceaun şi multe, multe alte bunătăţi.

În Zona expoziţională din Piaţa Pascu sunt prezenţi peste 125 de producători agricoli, inclusiv din judeţele înfrăţite Bacs Kiskun şi Tolna din Ungaria. La târg va participa şi o delegaţie de specialişti din Consiliul General Rhone din Franţa.

„Acest târg a devenit o emblemă a judeţului Alba, un eveniment de cea mai bună calitate, aşa cum sunt toate evenimentele în care Consiliul Judeţean Alba este organizator sau partener în organizare. Oferta din acest an este una generoasă, scopul nostru fiind acela de a promova şi de a sprijini producătorii din judeţul Alba”, a declarat Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba.

Parteneri în organizarea Târgului Apulum Agraria 2012 sunt: Direcţia Agricolă Judeţeană Alba, Camera Agricolă Judeţeană Alba, Asociaţia Ţara Vinului, Asociaţia Crescătorilor de Ovine din Judeţul Alba, Asociaţia Judeţeană Alba a Crescătorilor de Bovine, Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Alba Transilvania, Slow Food Alba Transilvania şi Asociaţia de Dezvoltare Agricolă Alba Afroda.

Spaţiile expoziţionale sunt deschise vizitatorilor, în cele trei zile ale târgului, în intervalul orar 10.00 – 18.00, în Piața Pascu din Alba Iulia.

Vă prezentăm programul evenimentului:

Vineri, 14 septembrie

10.00 – Deschiderea Târgului Apulum Agraria 2012

11.30 – 12.00 Concurs Cel mai frumos stand de la Piaţa Volantă

12.00 – 12.30 Picnic la fermă

12.30 – 13.00 Educaţia gustului – Salate sănătoase şi gustoase

13.30 – 14.00 Prezentare Copoi ardelenesc şi Ciobănesc mioritic

Sâmbătă, 15 septembrie

10.00 Toamna… pe două roţi – Paradă cu biciclete decorate cu fructe şi legume, majorete şi fanfară

10.30 Concurs cu premii: Cea mai împodobită bicicletă

12.00 – 12.30 Picnic la fermă

12.30 – 13.00 Educaţia gustului – Salate sănătoase şi gustoase

13.30 – 14.00 Prezentare Copoi ardelenesc şi Ciobănesc mioritic

Duminică, 16 septembrie

12.00 – 12.30 Picnic la fermă

12.30 – 13.00 Educaţia gustului – Salate sănătoase şi gustoase

13.30 – 14.00 Prezentare Copoi ardelenesc şi Ciobănesc mioritic

FOTO: Cătălin CRĂCIUN

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. muntii apuseni

    sâmbătă, 15.09.2012 at 11:24

    Felicitari organizatorilor pentru acest targ.
    Singura chestiune este ca poate trebuia unpic mai intens promovat inainte de eveniment!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax