Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Atelier de comunicare, pentru tineri de la UAB, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia

Publicat

Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia a organizat atelierul “Creșterea angajabilității studenților prin dezvoltarea abilităților de comunicare”, la care au participat 10 reprezentanți ai Ligii Studenților din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, care au fost instruiți în domeniul comunicării sociale și profesionale.

Cursul s-a derulat săptămâna trecută, de Ziua Internațională a Voluntarilor, cu sprijinul Fundației Comunitare Alba.

“Conform datelor Institutului Național de Statistică, rata șomajului în rândul tinerilor este mai mult decât triplă față de medie. INS a anunțat la sfârșitul lui septembrie că rata șomajului în rândul tinerilor a ajuns în România la cel mai ridicat nivel, în cel de-al doilea trimestru din acest an, la 15,4%, în timp ce, pe total populație, a fost de de 4,8%. Acest fenomen social negativ afectează, bineînțeles, și studenții din prezent, viitori absolvenți și de aceea am vrut să facem ceva în această privință”, a declarat Gheorghe Berghian, directorul CCS, care a adăugat că și pe viitor instituția pe care o conduce va avea astfel de inițiative.

La rândul său, Darmin Stan, președintele LSUA, a precizat că atelierul la care a participat alături de colegii săi din liga studenților a fost foarte bine venit, iar tematica atelierului organizat de Casa de Cultură a Studenților este de mare actualitate pentru studenți, preocupați de viitorul lor loc de muncă.

„În tranziţia tinerilor de la sistemul educaţional la piaţa muncii, sunt esențiale demersurile individuale pe care aceștia le fac pentru a găsi un loc de muncă şi sprijinul pe care ei îl primesc. Un capitol esențial în reușita sau nereușita nu doar în carieră, ci și în viață, este comunicarea, socială și profesională, iar dezvoltarea abilităților în acest domeniu conduce în mod direct la creșterea angajabilității, la o mai bună valorificare a potențialului viitorului angajat, făcând diferența între succes și insucces.”, a declarat Dorin Sava, directorul Fundației Comunitare Alba.

Chestionați în legătură cu așteptările pe care le au de la comunitatea în care trăiesc, studenții au răspuns că au nevoie de susținere și de oportunități de dezvoltare, de respect, de locuri de muncă, de mai mulți tineri activi, de înțelegere și deschidere, dar și de evenimente dedicate tinerei generații. Ce pot oferi ei? Implicare și idei proaspete, seriozitate, respect, încredere, colaborare și, bineînțeles, socializare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax