Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Atelier de formare destinat voluntarilor antidrog din cadrul CPECA, la Colegiul Național HCC Alba Iulia

Publicat

În perioada 12–15 martie Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba a organizat un atelier de formare adresat unui număr de 19 voluntari antidrog, elevi ai Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia.

Obiectivele atelierului au vizat dobândirea unor cunoştinţe privind atribuţiile Agenţiei Naţionale Antidrog, conceptul de voluntariat și activităţile de voluntariat promovate de Agenție, definirea conceptelor de bază, clasificarea drogurilor, efectele bio-psiho-sociale ale consumului de droguri, precum şi dezvoltarea unor abilităţi şi competenţe în domeniul educaţiei antidrog necesare pentru implicarea ulterioară a voluntarilor în activităţi preventive specifice, de tipul educaţiei între egali.

Atelierul a fost susţinut de formatori autorizaţi din cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba Iulia şi s-a realizat în baza „Manualului formatorului – Informat, Dispus, Capabil” elaborat de specialişti ai Agenţiei Naţionale Antidrog. Metodele şi tehnicile utilizate au fost interactive, având rolul de a implica participanţii cât mai mult în activităţile propuse.

Evidențele științifice au dovedit că educaţia între egali este una dintre cele mai eficiente metode de transmitere a informaţiilor importante şi sensibile pentru adolescenţi şi tineri, precum riscurile consumului de droguri, deoarece oamenii au tendinţa să fie mai receptivi la persoane cu care au lucruri în comun, sunt mai atenţi, mai deschişi şi asimilează mai bine informaţiile prezentate de o persoană cu care împărtăşesc anumite caracteristici (vârsta, mediu, statut social, religie etc.), în cazul adolescenţilor, cea mai importantă caracteristică fiind cea a vârstei şi a preocupărilor comune.

În perioada imediat următoare, noii voluntari formaţi în educaţia antidrog vor fi implicaţi, alături de specialiştii CPECA Alba, în activităţi de prevenire a consumului de droguri în mediul şcolar şi în comunitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax