Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Atelier de lucru privind măsurile de conservare a biodiversității, la Liceul Teoretic Teiuș

atelier lucru ltt

Publicat

La Liceul Teoretic Teiuș a avut loc joi, 25 octombrie, atelierul de lucru și vernisajul în cadrul derulării activității proiectului „Planificarea managementului conservării biodiverităţii pentru situl Natura 2000 ROSCI 0187 Pajiştile lui Suciu”.

Pajiștile lui Suciu alcătuiesc o arie protejată (sit de importanță comunitară – SCI) situată în Transilvania, pe teritoriul județului Alba. Aria naturală se întinde în partea nord-estică a județului Alba în Podișul Târnavelor, în imediata apropiere a drumului national DN1, care leagă municipiul Alba Iulia de orașul Turda. Zona a fost declarată sit de importanță comunitară prin Ordinul Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile Nr. 1964 din 13 decembrie 2007 (privind instituirea regimului de arie naturală protejată a siturilor de importanță comunitară, ca parte integrantă a rețelei ecologice europene Natura 2000 în România) și se întinde pe o suprafață de 1.605 hectare.

Asociația pentru Educație, Turism și Mediu (AETM) a fost reprezentată de Mona Stan și Ligia Brădean, iar din partea Liceului Teoretic Teiuș de către dir. prof. Marius Cosmin Pintea și de prof. de geografie Sanda Jude.

Activitatea a constat în prezentarea unor materiale informative elevilor liceului și desfășurarea unor jocuri educative cu privire la Programul de Protecție a Mediului prin măsuri de conservare a biodiversității.

„La final elevilor participanți le-au fost înmânate materiale publicitare de conștientizare a impactului uman asupra mediului, iar ceea ce este cel mai important e faptul că aceştia încep să fie conştienţi de impactul pe care acţiunile lor le au asupra mediului. Natura ne oferă ceea ce avem nevoie, însă noi trebuie să fim conştienţi că şi noi trebuie să îi oferim acesteia respectul cuvenit”, au transmis reprezentanții liceului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax