Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Atelier de origami și activități educativ-creative la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” în săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun”


Publicat

Copiii de la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia participă la o mulțime de activități educativ-creative în săptămână „Să știi mai multe, să fii mai bun”. Printre acestea se regăsesc ateliere de artă și relaxare, concursuri de cultură generală și vizite la mai multe instituții din Alba, printre care Stația meteo, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Biblioteca Județeană, dar și un marș antidrog.

Una dintre activitățile preferate ale copiilor a fost atelierul de creație artistică din hârtie, cunoscută sub numele de origami, prin care cei mici au învățat să construiască mici figurine plin plierea unor bucăți de hârtie colorată. Astfel, cei mici și-au confecționat câteva jucării în forme de iepurași, pinguini, puișori, dar și peisaje și flori.

Iată la ce alte activități vor participa elevii școlii „Ion Agârbiceanu” în săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun”:

Concursuri naţionale: “Comunicare şi ortografie”, “Fii inteligent… la matematică”, clasele a III-a A, B, clasele a IV-a B, C – coordonator prof. înv. primar Nicoleta Mîndroc

Clasele a II-a, a III-a, a IV-a, activităţi în cadrul proiectului – pilot regional „Bilet spre adolescenţă”, coordonator consilier educativ prof. înv. primar Nicoleta Mîndroc

Vizite la Palatul Copiilor – coordonator prof. Ramona Popa

Vizite la Arhivele Naţionale –coordonator prof. Anamaria Bojor

Vizite la ISU Alba – coordonator prof. Alina Lupşa

Micii meteorologi –vizită la Staţia Meteo – clasele a IV-a A, B, C – coordonator prof. înv. primar Florina Borşan

Acţiune ecologică în parcul dendrologic Dr. Ioan Vlad Alba Iulia, clasele V-VIII – coordonator prof. Emil Paul

Să fii util comunităţii- viaţa de pompier – vizită la Unitatea de Pompieri – coordonator prof. Elena Negrescu

Vizită la stația de tratare a apei Sebeșel, având ca subiect proiectul finanțat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune prin Proiectul Operațional Sectorial “Mediul” , „Extinderea și reabilitarea sistemului de apă și apă uzată în județul Alba.” – parteneriat cu SC APA CTTA SA Alba. – coordonator prof. Vinceller Alexe- director adjunct.

Vizite Biblioteca Judeţeană – coordonator prof. Ana – Maria Samson

Marş de sensibilizare antidrog, clasele a VI-a, a VII-a, a VIII-a – coordonator prof. Codruţa Lodroman

Aventura materialelor reciclabile – lucrări utile din materiale inutile – clasele I A, B, C – coordonator prof. înv. primar Daniela Boiţ

Drag mi-e jocul românesc! Tradiţii populare – clasele pregătitoare, coordonator prof. înv. primar Gabriela VoinaȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Cum pot vota persoanele infectate cu COVID-19, sau cele aflate în izolare la domciliu. Acte necesare pentru urna mobilă

Publicat

stampila vot

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că actele medicale care trebuie să însoțească cererile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile locale din anul 2020 sunt următoarele:

Pentru persoanele cu diverse boli sau grade de invaliditate altele decât COVID-19, sunt necesare copii după documente medicale justificative (aceleași documente care au fost prezentate și la scrutinele anterioare);

În cazul persoanelor confirmate cu infecția COVID-19, izolate la domiciliu sau într-o altă locație declarată, este necesară o copie după unul din următoarele documente:

biletul de externare din unitatea sanitară, care confirmă diagnosticul și indicația de izolare;

decizia de izolare emisă de Direcția de Sănătate Publică;

rezultatul pozitiv al testării COVID – 19 RT – PCR, efectuată în ultimele 14 zile.

Pentru persoanele aflate în carantină la domiciliu sau carantină instituționalizată, impusă atât pentru cetățenii care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID -19, cât și pentru contacții persoanelor infectate, este necesară copia deciziei de carantină emisă de Direcția de Sănătate Publică.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 700 de persoane din Alba, în carantină la domiciliu. Câte locuri libere mai sunt pentru carantină instituționalizată

Publicat

Peste 700 de persoane se află în carantină la domiciliu, în județul Alba. De asemenea, până sâmbătă 26 septembrie au ieșit din carantină de la domiciliu 2535 de persoane. 

Mai exact, în caratină la domiciliu se află 721 de persoane.

În carantină instituționalizată, la nivelul județului nu se află nicio persoană. În Alba la această oră există 80 de spații libere de carantinare instituționalizată

Reamintim că în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Alba au fost confirmate cu COVID-19, 45 de persoane.

CITEȘTE ȘI: ALBA: 45 cazuri confirmate în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost comunicate 1.552 infectări noi.

CITEȘTE ȘI: 1.552 cazuri COVID-19 confirmate în România, în ultimele 24 de ore

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

1.552 cazuri COVID-19 confirmate în România, în ultimele 24 de ore

Publicat

Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în România a ajuns la 121.235, potrivit datelor transmise sâmbătă, 26 septembrie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 1.552 infectări noi, depistate în ultimele 24 de ore. De asemenea, 97.554 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 4.687 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 25.09.2020 (10:00) – 26.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 54 de decese (28 bărbați și 26 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Ilfov și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 14 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 16 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 20 decese la categoria de peste 80 de ani.

51 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.249. Dintre acestea, 512 sunt internate la ATI.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 376 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 61.810 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 2 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un nou deces cauzat de COVID-19 în Alba. Un bărbat de 65 de ani cu multiple comorbidități la decedat la Spitalul din Timișoara

Publicat

Un nou deces cauzat de coronavirus a fost înregistrat în județul Alba. Este vorba despre un bărbat de 65, confirmat cu COVID-19, în 19 septembrie.

Acesta a decedat în 24 septembrie, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, unde a fost transferat de la Spitalul din Alba. Bărbatul suferea de multiple comorbidități: cardiopatie ischemică, fibrilație atrială cronică.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate