Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Atracțiile zilei la „Bosch Innovation Day”de la Blaj: Președintele Klaus Iohannis și mașina care se conduce singură

Publicat

IMG_0144 Președintele României, Klaus Iohannis, a participat sâmbătă la evenimentul „Bosch Innovation Day” organizat de compania Bosch la Blaj. A fost întâmpinat cu aplauze şi scandări de către cei peste 500 de oameni prezenţi la eveniment. Organizatorii au asigurat o pază severă pentru ziariști, care au fost flancați de agenții unei firme private de pază. Presa a reușit să se apropie de președinte mai greu decât oamenii aflați în vizită la eveniment.

Iohannis a avut întâlniri la Blaj cu reprezentanții companiei, dar și cu cei ai administrației județene și locale. La eveniment nu a participat niciun reprezentant al guvernului și nici al vreunui partid din coaliția de la guvernare.

IMG_0039 Președintele Klaus Iohannis a participat la ”Bosch Innovation Day”, începând cu ora 11.00, unde a ținut un discurs, alături de oficiali ai Bosch, primarul municipiului Blaj, Valentin Rotar și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel. În discursul său Klaus Iohannis a reiterat faptul că atragerea investiţiilor străine este o prioritate pentru România, însă trebuie să fie susţinute şi cele autohtone, aflate „în mare suferinţă”.După discursuri, șeful statului a participat la un tur al fabricii de la Blaj fiindu-i prezentate mai multe inovații realizate de companiile concernului german.

 

Vizitatorii au avut ocazia să descopere şi să testeze produsele finale, la fabrica din Blaj.

IMG_0001 Evenimentul „Bosch Innovation Day” a început sâmbătă, 6 iunie, de la ora 10.00, cu o conferință de presă susținută de Mihai Boldijar, director general Robert Bosch SRL, reprezentantul Grupului Bosch în România, Werner Richter, manager general Bosch Rexroth SRL, Joerg Sigrist, manager departament cercetare şi dezvoltare, Bosch Rexroth SRL și  Konrad Kaschek, manager general Robert Bosch SRL Cluj (Jucu).

Președintele Klaus Iohannis a participat la ”Bosch Innovation Day”, începând cu ora 11.00, unde a ținut un discurs, alături de oficiali ai Bosch, primarul municipiului Blaj, Valentin Rotar și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel. După discursuri, șeful statului a participat la un tur al fabricii de la Blaj.

În cadrul evenimentului Bosch Innovation Day, aflat la prima ediție, reprezentanții companiei au prezentat vizitatorilor realizările Grupului Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, în materie de echipamente inovatoare, de ultimă generație. De asemenea, Bosch a găzduit sâmbătă exponate inovatoare prezentate de Bosch Rexroth în cadrul Hannover Messe, cel mai mare târg pentru tehnologie industrială din lume, reprezentative pentru domeniile mecatronică, tehnologie liniară, hidraulică și electrică. Astfel, au fost prezentate publicului larg soluțiile diviziei Drive & Control, prezentă în România din anul 2007, prin Bosch Rexroth din Blaj.

YouTube video

DCIM100MEDIA

DCIM100MEDIA

În următorii doi ani Grupul Bosch estimează investiţii în România de aproximativ 55 milioane de euro, în special în dezvoltarea unităţilor de producţie din sectorul Soluţii de Mobilitate. În Blaj, compania va deschide o nouă linie de producţie pentru componente electrice ale grupului motopropulsor. Investiţia estimată pentru acest nou proiect depăşeşte 40 de milioane de euro. De asemenea, Bosch a deschis anul acesta un nou centru de cercetare-dezvoltare pentru
tehnologia auto în locaţia sa din Blaj. Acest centru se va concentra pe oferirea de servicii în domeniul designului de produs, testare şi validare produse, precum şi management de proiect pentru alte locaţii Bosch- se precizează într-un comunicat transmis de companie.

Alte puncte de atracție ale zilei au fost expoziția foto despre industria petrolului, dar și prilejul de a face propriile fotografii inedite: o macara de 150 de metri înălțime, realizată cu componente Bosch Rexroth, care le-a permis participanților la eveniment să vadă atât fabrica Bosch, cât şi municipiul Blaj, dintr-o nouă perspectivă.

”Bosch are toate tehnologiile necesare pentru conducerea autonomă– nu doar sistem de propulsie, frâne şi direcţie, dar, de asemenea senzori, sisteme de navigaţie şi soluţii de conectivitate spun managerii companiei. Tranziţia de la conducerea parţial automată la cea cu grad înalt de automatizare va fi un pas
mare, din punct de vedere tehnologic şi legal.

IMG_0143 La Blaj, în premieră în România, a fost expusă maşina autonomă dotată cu tehnologie inovativă Bosch, în cadrul evenimentului Bosch Innovation Day, din 6 iunie 2015. Participanţii la acest eveniment au putut vedea, de asemenea, şi alte noutăţi şi inovaţii, atât din sectorul Soluţii de Mobilitate, cât şi din cel al Tehnologiei Industriale. Printre acestea se numără maşini hibride, biciclete electrice cu sistem de propulsie Bosch şi multe alte exponate prezentate de Bosch Rexroth în cadrul Hannover Messe, cel mai mare târg de tehnologie industrială din lume.

Tot la Blaj, sâmbătă, compania Bosch Rexroth a organizat, împreună cu Primăria Blaj, Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Festivalul „Blaj aLive”. Evenimentul se desfăşoară în perioada 5 – 6 iunie pe Câmpia Libertăţii din Blaj şi reuneşte numeroşi artişti români şi internaţionali, printre care interpretul de origine franceză Manu Chao care va concerta sâmbătă.

Citește și Jumătate de milion de euro pentru Blaj aLive. În weekend, distracţie pe Câmpia Libertăţii cu Manu Chao, Matisyahu, Sunrise Avenue

Tot sâmbătă, șeful statului a vizitat Catedrala „Sf. Treime” a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, unde s-a întâlnit cu arhiepiscopul Lucian Mureșan, începând cu ora 12.20.

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de decorare a cardinalului Lucian Mureșan, arhiepiscop major al Arhieparhiei de Făgăraș și Alba Iulia și întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma.

Citește și Cardinalul Lucian Mureşan decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Ofiţer

Șeful statului a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Ofițer cardinalului Lucian Mureșan, cu prilejul aniversării a 25 de ani de episcopat.

Decorarea a fost făcută „în semn de înaltă apreciere pentru demnitatea, curajul și smerenia creștină de care a dat dovadă, pentru contribuția deosebită la dezvoltarea relațiilor dintre România și Sfântul Scaun și pentru grija constantă acordată consolidării raporturilor interconfesionale în România”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax