Connect with us
Publicitate

POLITICA

FOTO: Alegeri în BPJ al PDL Alba. Rămâne aceeași „gardă”, cu mici modificări. Vezi cine ar putea primi funcții noi


Publicat

Democrat-liberalii din Alba aleg, sâmbătă, noua componență a Biroului Permanent Județean. 750 de delegați din tot județul au fost invitați la Alba Iulia la ora 10.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor pentru a vota președintele, secretarul general, prim-vicepreședinții și vicepreședinții. La eveniment sunt prezenți și președintele partidului, Vasile Blaga și Monica Macovei, candidat la europarlamentare.

Secretarul general al PDL Alba, senatorul Alexandru Pereşa deschis Conferința Județeană prin prezentarea raportului de activitate în ultimii 4 ani.

„Ne aflăm astăzi în faţa provocării de a ne alege o nouă echipă, echipă care să conducă partidul într-o perioadă grea pentru România, într-o perioadă în care românii se simt înşelaţi de politicieni, într-o perioadă în care una li se spune şi alta se face. Partidul Democrat Liberal trebuie să redevină partidul care promovează oameni pradctici, pragmatic, care evită promisiunile mincinoase. Dorim să fim o echipă de oameni oneşti, fiecare cu personalitatea lui, respectată de colegi, capabilă să stabilească o direcţie, o concepţie de dezvoltare clară. Trebuie să ne bazăm pe exemplul lucrului bine făcut.

Am demonstrat şi demonstrăm în fiecare zi că suntem partidul primarilor, chiar dacă cineva, zilele trecute, spunea altceva despre noi, de la un microfon din Bucureşti. Avem 45 de primari în judeţul Alba şi suntem forţa care a modernizat acest judeţ, care a fost zi de zi aproape de oameni şi le-a ascultat problemele. Chiar dacă acum prin această descentralizare şchioapă, ni se dă li mai mult de lucru, noi, primarii, împreună cu Consiliul Judeţean ce va primi noi atribuţii, vom continua să fim alături de oameni, pentru că la asta ne pricepem cel mai bine”, a fost mesajul secretarului general PDL Alba, Alexandru Pereş.

Vasile Blaga a anunţat că partidul „va merge singur la europarlamentare şi va câştiga şi preşedinţia”.

Monica Macovei: „Vasile Blaga a spus că niciodată cu PSD. Vreau să insist pe acest lucru. Un pact cu PSD este absolut exclus. Au promis locuri de muncă, unde sunt? Taxele au crescut, sectorul privat este omorât, descentralizarea este o bătaie de joc, la primării vin foarte puţine lucruri, la consilii judeţene se merge pe instituţii de care Guvernul vrea să scape. Mi se pare toxic ca descentralizarea să fie iniţiată de inculpatul Dragnea, trimis în judecată pentru fraudă la referendum. În Guvernul României trebuie să fie cei mai oneşti oameni.

În ceea ce priveşte candidaţii (la europarlamentare – n.r.), avem nişte criterii, trebuie să fie extrem de sociabili, să vorbească cu toată lumea, pentru că totdeauna ai succes dacă la vot îţi trece legea. Unii sunt genii, dar nu vorbesc cu nimeni”.

Preşedintele PDL Alba, Mircea Hava, le-a mulţumit în discursul său membrilor familiei şi şi-a prezentat candidatura. „Am crescut pentru că am făcut administraţie şi oamenii mi-au dat puterea să fac ceva pentru ei şi cred că am reuşit. Nicăieri în Europa nu s-a făcut aşa o investiţie cum e Cetatea. Suntem fruntaşi în administraţie.

În politică, suntem cea mai puternică organizaţie PDL din ţară şi împreună o să câştigăm toate bătăliile”. Şi-a încheiat discursul citându-l pe Avram Iancu: „No hai şi-om mere!”

Prim-vicepreşedintele PDL Alba, Ion Dumitrel, a vorbit la rândul său în faţa colegilor şi a mărturisit că „am o singură durere: că nu am atins numărul de primari pe care ni l-am dorit, nu 45, ci peste 60, că asta este valoarea PDL în Alba. Vreau să credeţi în continuare că împreună vom fi cei mai buni”.

Candidatul pentru a doua funcţie de prim-vicepreşedinte PDL Alba, Marius Ceteraş, membru al partidului din 1996, susţine că pot învinge PDL pentru că „suntem mai deştepţi decât ei, avem mai multă minte şi punem suflet în ce facem”.

Secretarul general adjunct PDL Alba, Marius Haţegan, care vizează funcţia de secretar general al organizaţiei a mărturisit că „funcţia asta este un fel de <pedeapsă>, cunosc partidul foarte bine. Trebuie să găsim cele  mai bune soluţii să mergem la europarlamentare. În PDL Alba s-a muncit enorm, de aceea se văd rezultate”.

În continuare, toţi candidaţii au prezentat discursuri în faţa delegaţilor PDL şi a început votul.

Numele candidaţilor de pe buletinele de vot la şedinţa de sâmbătă, anunţate, vineri, de secretarul general PDL Alba, Alexandru Pereş. Sunt 41 de poziţii în Biroul Permanent Judeţean PDL.

Candidat funcţia de preşedinte PDL Alba: Mircea Hava

Prim-vicepreşedinte: Marius Nicolae Ceteraş şi Ion Dumitrel

Secretar general adjuncţi (două poziţii): Nicolae Albu, Raul Sebastian Tudoraşcu

Preşedinte Comisia judeţeană de integritate, statut, litigii: Marin Başa

Preşedinte Comisia judeţeană de revizie şi control: Nicolae Truţă

Candidaţi pentru funcţiile de vicepreşedinţi:

1. Department politici pentru administraţia publică, justiţie, siguranţă naţională, ordine publică şi siguranţa cetăţeanului: Marcel Simion, Silviu Vinţeler, Silviu Ponoran

2. Department strategii şi relaţii politice: Gheorghe Valentin Rotar

3. Department politici economice, mediu de afaceri şi fonduri europene: Dorin Gheorghe Nistor

4. Departament politici sănătate: Cornel Ştefan Bardan

5. Departament politici sociale, relaţii cu sindicatele, patronatele, organizaţiile nonguvernamentale şi grupuri de cetăţeni: Adrian Bogdan şi Dumitru Adrian Bendea

6. Departament politici agricultură, silvicultură, mediu şi dezvoltare rurală: Lucian Mihai Morar şi Ioan Bogăţan

7. Departament pentru educaţie: Oana Badea

8. Departament imagine, comunicare şi relaţii mass-media, purtător de cuvânt: George Daniel Şinca.

Candidaţi secretari executivi (opt poziţii):

  1. Department politici pentru administraţia publică, justiţie, siguranţă naţională, ordine publică şi siguranţa cetăţeanului: Marius Adrian Costinaş, Ioan Iancu Popa. Marcel Simion
  2. Department strategii şi relaţii politice: Traian Rusu, Traian Nicolae Ursaleş (şi-au retras candidaturile)
  3. Departament dezvoltare locală şi regională: Virgil Tătar
  4. Departament muncă, protecţie socială, sindicate, patronate, organizaţii nonguvernamentale şi grupuri de cetăţeni: Livia Mureşan
  5. Departament politici agricultură, silvicultură, mediu şi dezvoltare rurală: Claudiu Răcuci
  6. Departament educaţie, cercetare, cultură, culte, minorităţi şi sport: Marcel Stan
  7. Departament sănătate: Felician Ioan Stanciu
  8. Departament politici economice, mediu de afaceri şi fonduri europene: Dan Opruţa şi Gheorghe Bora.

Candidat pentru postul de trezorier: Mirela Ţendea

În BPJ al PDL există și 13 funcții de vicepreședinți pentru membrii de drept. Aceștia sunt președinții și prim-vicepreședinții de colegii și președinții organizațiilor interne ale PDL. Printre aceștia se regăsesc Rodica Andronescu, Silviu Ponoran, Aurel Luca și alții.

Alegerile din 23 noiembrie vor aduce cel puțin două schimbări în componența Biroului Permanent Județean. Una dintre funcțiile de prim-vicepreședinți ar putea fi preluată de un membru mai tânăr, Marius Ceteraș, care îl va înlocui pe Gheorghe Rotar, care nu și-a mai depus candidatura și va rămâne, cel mai probabil, vicepreședinte.

Funcția de secretar general al partidului, deținută până în prezent de către senatorul Alexandru Pereș va fi preluată de Marius Hațegan, actual secretar general adjunct. Senatorul va primi o funcție de vicepreședinte, ca membru de drept.

De asemenea, una dintre funcțiile de vicepreședinte al partidului i-ar putea reveni lui Dorin Nistor, care ar putea primi responsabilitatea departamentului economic.

Aceasta este actuala componență a Biroului Permanent Județean a PDL: președinte – Mircea Hava; prim-vicepreședinți: Ion Dumitrel și Gheorghe Rotar; secretar general: Alexandru Pereș; secretari generali adjuncți: Marius Hațegan și Sorin Bumb; vicepreședinți: Alin Cucui, Silviu Vințeler, Ioan Fulea, Oana Badea, Alexandru Danciu, Ioan Iancu Popa, Ioan Bogățan, Traian Rusu, Traian Ursaleș, Silviu Ponoran.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Pingback: Hava şi Dumitrel rămân pe poziţiile de lideri. Vezi rocadele din eşalonul doi la alegerile din PDL Alba | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Circulația pe Lotul I al Autostrăzii Sebeș-Turda se deschide pentru trafic joi, de la ora 16,30. Va fi prezent și Ludovic Orban

Publicat

De joi după amiază, la ora 16.30, se va putea circula pe lotul I al Autostrăzii Sebeș-Turda. Un document consultat de Alba24 arată că CNAIR se pregătește pentru darea în folosință a tronsonului în data de 3 decembrie, la ora menționată, după ce autoritățile vor face un tur inaugural pe toată lungimea lui. 

Lotul are 17 kilometri, dar deschiderea circulație rutiere se va face pe 14,8 kilometri, între nodul rutier Sebeș (legătura cu Drumul Național 1 prin bretelele 5 și 6), nodul rutier Alba Iulia Sud (complet) și nodul rutier Alba Iulia Nord (bretelele 1,2 și 3).

Circulația se va desfplura pe două benzi pe fiecare cale, între km 0+000 și km 14+800, unde traficul va fi
deviat pe o singură bandă (pe pasajul peste calea ferată) pe o distanță de 700 de metri (până la conexiunea cu DN1).

La acest lot se lucrează de 6 ani.

Inițial, ministrul Transporturilor anunțase finalizarea lotului până la sfârșitul anului, dar constructorul s-a mobilizat pentru a termina porțiunea de drum cu aproape o lună mai devreme și cu doar câteva zile înainte de alegeri.

Această porțiune din Autostrada Sebeș-Turda este extrem de importantă pentru traficul rutier din nord-vestul țării pentru că face legătura între autostrada Sibiu – Deva și Turda, pe direcția Cluj-Napoca. În prezent, traficul se derulează prin Lancrăm, spre Alba Iulia, pe Drumul Național, provocând ambuteiaje majore. La ore de vârf, cei 12 kilometri pot fi străbătuți chiar și într-o oră, din cauza miilor de navetiști care lucrează la Sebeș, dar locuiesc la Alba Iulia, dar și a celor care tranzitează zona.

Tronsonul respectiv va ocoli Alba Iulia și va scoate traficul la Pârâul Iovului.

Contractul pentru realizarea celor 17 km de autostradă, între Lancrăm (Sebeș) și Pârâul Iovului a fost semnat în 2014, valoarea acestuia fiind de 541.73 mil lei (fără TVA).

Constructorul Impresa Pizzarotti a început lucrările în 2 decembrie 2014 şi avea termen iniţial de finalizare 2 octombrie 2016.

Lotul 1 – 17 km – de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului (km 0+000 – km 17+000)

Constructor: Impresa Pizzarotti

Valoare: 541.73 mil lei (fără TVA)

Contract: semnat în 2014

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ Alegeri Parlamentare 2020: PNL și USR-PLUS în scădere. PSD și PRO România au crescut în preferințele românilor

Publicat

Un sondaj comandat de Europa FM arată câteva surprize care s-ar putea produce pe 6 decembrie, la Alegerile Parlamentare. 

Cu doar câteva zile inainte de alegeri, în sondajul realizat de IMAS, PNL a scăzut cu patru procente, de la 32, 6 % cât avea în luna octombrie, la 28,5% în prezent. În septembrie PNL avea 34, 7%. 

În sondajul comandat de Europa FM, PSD este în creștere cu două procente față de luna precedentă, de la 21,7 %, la  23,6%.

Și alianța USR PLUS este în scădere, de la 20, 4 % la 18%.

PRO România ar urma să fie votat, duminică, de 9,5% dintre alegători, în creștere față de ultimul barometru. Sondajul comandat de Europa FM în octombrie arăta că Pro România ar fi fost votat de 8,9% la sută dintre alegători.

În octombrie, alegătorii spuneau că ar fi votat cu UDMR în proporție de 5,1%, iar acum Barometrul Europa FM arată că partidul ar obține un scor de 4,7%.

Cu PMP ar vota acum 4,6% dintre alegători, în contextul în care ultimul sondaj cota Partidul Mișcarea Populară la 4,8%, la limită pentru a intra în Parlament, ținând cont de marja de eroare.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 6-27 noiembrie 2020 , pe un eșantion de e 1.010 persoane cu vârste de 18 ani și peste și are o marjă de eroare de +/- 3,1%.

sursă: europafm.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Președintele Iohannis a anunțat redeschiderea piețelor la sfârșitul săptămânii. Motivul: Scăderea numărului zilnic de infectări

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că de la sfârșitul acestei săptămâni vor fi redeschise piețele agroalimentare închise, motivând decizia prin scăderea numărului zilnic de infectări.

Iohannis a spus la Bacău că ”în ultimele săptămâni numărul de persoane nou infectate zilnic a scăzut semnificativ. E adevărat ca s-a testat un pic mai puțin de sărbători, dar scăderea e clară”.

Președintele a mai susținut că ”scăderea numărului de cazuri noi de se poate constata peste tot în Europa. Nu numai noi am luat măsurile juste, corecte. Scăderea e o realitate în Europa, din fericire și noi suntem pe tendința de scădere. Am discutat cu experții și specialiștii și am decis ca de la sfârșitul acestei săptămâni să fie redeschide piețele”.

Activitatea în piețele agroalimentare care funcționau în spații închise a fost interzisă la începutul lunii noiembrie, după ce premierul Ludovic Orban și președintele Iohannis au declarat că specialiștii le consideră focare de infecție cu Covid-19.

În ciuda anunțului oficial, multe dintre piețe au fost redeschise aproape imediat prin eliminarea pereților modulari sau de sticlă, acolo unde această soluție tehnică a fost posibilă. Alte piețe și-au mutat activitatea în aer liber, spre nemulțumirea vânzătorilor, care s-au plâns de condițiile meteo extrem de dure.

Sursă: G4Media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

GRAFIC: Top județe cu incidența cea mai mare a cazurilor COVID. ALBA, pe locul 9. Date oficiale din 2 decembrie

Publicat

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis miercuri, 2 decembrie, situația incidenței cazurilor COVID pe județe, actualizată.

Este vorba despre coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.

Miercuri, 2 decembrie, au fost raportate 4.916 cazuri noi la nivel național.

TOP județe – incidența COVID la 14 zile – 2 decembrie – sursă GCS:

Județ / Număr de cazuri confirmate (total) / Număr de cazuri noi / Incidența cazuri COVID la 14 zile:

Constanța – 17982 – 439 – 7,35

Ilfov – 15896 – 192 – 6,57

Sibiu – 14287 – 105 – 6,32

Cluj – 22175 – 270 – 5,96

Mun. București – 69054 – 707 – 5,69

Brașov – 19372 – 140 – 5,62

Arad – 11460 – 86 – 4,98

Argeș – 14295 – 185 – 4,96

Alba – 10096 – 76 – 4,61

Timiș – 19350 – 173 – 4,09

Prahova – 19502 – 150 – 3,88

Bihor – 14284 – 110 – 3,84

Satu Mare – 5686 – 50 – 3,75

Ialomița – 4814 – 81 – 3,54

Mureș – 12225 – 82 – 3,51

Tulcea – 3808 – 53 – 3,46

Hunedoara – 8982 – 81 – 3,42

Călărași – 4510 – 52 – 3,37

Galați – 10920 – 365 – 3,33

Dâmbovița – 11648 – 149 – 3,27

Brăila – 5810 – 58 – 3,12

Iași – 20523 – 241 – 3,12

Dolj – 12427 – 119 – 2,9

Giurgiu – 4168 – 49 – 2,88

Bistrița – Năsăud – 5887 – 45 – 2,87

Vâlcea – 8107 – 43 – 2,72

Maramureș – 8717 – 69 – 2,68

Bacău – 13307 – 158 – 2,67

Sălaj – 5561 – 10 – 2,64

Caraș – Severin – 4907 – 45 – 2,6

Mehedinți – 4035 – 35 – 2,52

Botoșani – 6291 – 77 – 2,41

Teleorman – 5633 – 59 – 2,35

Covasna – 4224 – 17 – 2,21

Buzău – 6658 – 57 – 2,17

Vaslui – 7856 – 49 – 2,07

Suceava – 13241 – 60 – 1,83

Neamț – 9447 – 52 – 1,79

Vrancea – 5606 – 85 – 1,58

Olt – 7463 – 27 – 1,44

Gorj – 4404 – 28 – 1,34

Harghita – 4697 – 11 – 1,27

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate