Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Au început lucrările de extindere și modernizare la cantina socială din Cugir. Ce include proiectul

Publicat

La cantina socială Cugir au început lucrările de extindere și modernizare. Investiția de peste 2,5 milioane de lei urmărește dezvoltatea serviciilor sociale destinate persoanelor vârtsnice din oraș.

Cantina socială Cugir urmează a fi dotată și modernizată pentru dezvoltarea serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice din localitate. Potrivit primarului, Adrian Teban, proiectul vizează creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale pentru persoanele vârstnice vulnerabile din oraș.

În baza proiectului vor fi incluse:

  • lucrări de consolidare a clădirii existente;
  • lucrări de refacere a finisajelor interioare, de extindere și recompartimentare pentru asigurarea spațiilor necesare funcționării conform normelor și cerințelor actuale;
  • lucrări de amenajare rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități și bandă de ghidaj pentru nevăzători;
  • lucrări de reabilitare și modernizare a instalațiilor electrice, sanitare, și a sistemelor de încălzire și de climatizare;
  • sisteme de supraveghere video, de alarmare la efracție, de detectare, semnalizare și alarmare în caz de incendiu.

„Clădirea reabilitată va avea o zonă specială de servit masa şi spaţii anexe, dar şi o zonă de recreere. Valoarea lucrările prezăzute este de peste 1.300.000, fără TVA şi se vor extinde pe parcursul a 12 luni.

Pe lângă extinderea și modernizarea cantinei, proiectul presupune asigurarea infrastructurii necesare pentru prepararea şi servirea mesei la sediul Cantinei Sociale, precum și completarea pachetului de servicii de îngrijire la domiciliu.

Va fi asigurată infrastructură necesară furnizării de hrană caldă la domiciliu și oferirea de dispozitive medicale beneficiarilor cu capacitate redusă de deplasare sau imobilizate la pat.

Valoarea întregului proiect este de aproximativ 2.560.000 lei, iar durata de implementare este de 24 luni”, au transmis reprezentanții Primăriei Cugir.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax