Connect with us
Publicitate

BLAJ

FOTO: Au început lucrările la noua creșă din Blaj. Cum va arăta și care este valoarea investiției

Publicat

Au început lucrările la creșa de pe strada Eroilor din Blaj, o investiție de 3,5 milioane lei. Potrivit primarului, unitatea va funcționa de anul viitor.

”Până în acest moment, s-a executat săpătura generală pentru extindere, unde s-a descoperit o infiltrație masivă de apă freatică. S-a constatat că aceasta nu provine din sistemul de alimentare al orașului. Proiectantul a venit cu soluția necesară și problema a fost rezolvată.

La interior, s-au evacuat corpurile de mobilier și sanitare. De asemenea, s-au trasat și s-au executat șanțurile de pozare pentru instalațiile electrice și sanitare din interiorul clădirii”, a anunțat primarul Valentin Gheorghe Rotar.

Potrivit acestuia, construirea noii creșe vine în ajutorul părinților și va satisface cerințele impuse de piața muncii, un domeniu aflat în expansiune în municipiu.

”Odată finalizată, această investiție va spori accesul, calitatea și atractivitatea educației pentru copiii din oraș, deoarece Blajul va avea una dintre cele mai moderne creșe din țară”, mai susține primarul.

Investiția este în valoare totală de 3.553.327,86 lei, cu finanțare din fonduri europene. Valoarea lucrărilor este de 2.606.690,05 lei.

Creșa va începe să funcționeze în luna mai 2022 și va găzdui 80 de copii cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax