Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Au luat-o razna pomii fructiferi în Alba. Vișini, meri și peri înfloriți la sfârșitul lunii august

Publicat

Au luat-o razna pomii în Alba. Cu luna Răpciune ce bate la ușă, natura se pare că joacă feste. Când toată lumea se pregătește de culesul viilor, un bărbat din Sântimbru are toate șansele să își culeagă vișinul. Pomul fructifer care înflorește doar în lunile mai și iunie a prins viața la sfârșitul lunii august. Surprins de fenomenul inedit ce se întâmplă în livada sa, bărbatul a postat pozele pe Facebook, și în scurt timp a aflat că nu este sigurul cu fenomene suprinzătoare în grădină. 

Când mare parte a fructelor de vișin în luna august stau la loc de cinste în cămările gospodinelor sub formă de gem, compot sau vișinată, pentru un pom din Sântimbru se pare că producția pe anul acesta nu a fost de ajuns.

Mare i-a fost surpriza unui bărbat când și-a găsit vișinul din curte înflorit la sfârșitul lunii august.  Cu atât mai mare când se știe că perioada de înflorire a pomilor de vișin este între lunile mai și iunie.

Surprins de vișinul ce înflorește în curtea sa, acesta a postat pozele pe Facebook, și în scurt timp a aflat că nu este singura persoană care are parte de fenomene ieșite din comun în livada.

Un alt bărbat din Alba a lasat un comentariu și o poză în care arată că și un mic puiet de măr a prins viață în livada sa.

Iar o doamnă tot din Sântimbru se laudă cu un nou început de producție de pere în grădină.

Tradiția populară spune că atunci când pomii fructiferi  înfloresc când nu este timpul lor,  e semn de toamnă lungă și nădejde de mai bine.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax