Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Au sărit în ajutorul unei persoane tâlhărite în piaţa agroalimentară din Sebeş. Poliţiştii au testat reacţia martorilor

Publicat

politie

actiune informare politista Mai multe persoane care s-au aflat joi în zona pieţei agroalimentare din Sebeş au fost martorii unei tâlhării şi au intervenit în sprijinul poliţiştilor. Ulterior, au aflat că era vorba despre o simulare a unei astfel de infracţiuni şi că le-a fost testată disponibilitatea de reacţie.

Evenimentul a făcut parte din campania “Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, tema de joi fiind prevenirea faptelor comise cu violenţă.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş au organizat o simulare de tâlhărie, în piaţa agroalimentară din Sebeş.

Exercițiul a urmărit să testeze reacţia martorilor la săvârşirea unei astfel de infracțiuni şi măsura în care aceştia pot furniza poliţiştilor date legate de făptuitor, care să conducă la identificarea acestuia.

informare actiune sebes politie piata Din mulţimea de persoane prezente, mai mulţi bărbaţi au intervenit în sprijinul victimei, pentru prinderea făptuitorului.

Ulterior, poliţiştii i-au informat pe cetăţeni că au fost martorii unui exerciţiu realizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, iar acţiunea poliţiştilor a fost apreciată de către cetăţenii prezenţi în piaţă.

Poliţiştii au împărţit materiale informativ preventive şi i-au sfătuit ca în situaţii similare să reţină cât mai multe semnalmente ale autorului şi să apeleze numărul de urgenţă 112.

În același timp, poliţiştii din întreg judeţul, au fost prezenţi în unităţile de învăţământ şi au desfăşurat activităţi de informare care au vizat pregătirea antivictimală şi antiinfracţională a elevilor şi a cadrelor didactice.

Ziua de vineri, 3 octombrie, este dedicată siguranţei rutiere, iar primele activităţi desfășurate vor fi cele de dirijare a traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ de către patrulele şcolare. Tot vineri, începând cu ora 10,30 la Centrul de informare Rutieră din cadrul Palatului Copiilor din municipiul Alba Iulia, va avea loc lecţia deschisă „Ştiu să circul corect!”, la care vor participa elevi din ciclul primar şi gimnazial.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax