Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Au stins un incendiu „izbucnit” în curtea ISU Alba şi au făcut masaj cardiac păpuşei Anuşca. Jurnaliştii, pompieri pentru o oră

Publicat

pompier Cu ocazia Zilei Pompierilor, sărbătorită în fiecare an pe data de 13 septembrie, jurnaliştii din Alba Iulia au testat pe propria piele cum e să fii, măcar pentru o oră, pompier. Au învăţat cum să stingă un incendiu, dar şi cum să salveze o viaţă, prin acordarea primului ajutor. Albaiulienii care doresc să vadă ce presupune munca unui om care „trece prin flăcări” sau cum pot evita producerea unei tragedii pot participa joi, la un exerciţiu demonstrativ la benzinăria LukOil de la Gară, începând cu ora 11.00.

Citeşte şi Exerciţiu demonstrativ de Ziua Pompierului, în zona benzinăriei LukOil de la Gară. Circulația va fi restricționată

Miercuri, jurnaliştii din Alba Iulia au testat pentru o oră ce presupune în linii mari viaţa de pompier. Cu toate că timpul a fost scurt, reprezentanţii presei locale au avut ocazia să trăiască o experienţă unică. Aceştia au avut de îndeplinit două „misiuni”.

Prima provocare a fost aceea de stingere a unui incendiu „izbucnit” în curtea sediului ISU Alba. Pompierii jurnalişti au fost ajutaţi de adevăraţii pompieri pentru a se echipa şi pentru a duce la bun sfârşit misiunea.

Cea de-a doua acţiune a constat într-o instruire pentru acordarea de prim ajutor medical. Reprezentanţi ai SMURD Alba le-au arătat jurnaliştilor cum se realizează masajul cardiac, având drept „model” păpuşa Anuşca şi le-au explicat cum, prin acordarea de prim ajutor medical, se poate salva o viaţă.

La finalul acţiunii, participanţii au primit o diplomă simbolică, menită să le recompenseze curajul şi să le amintească de faptul că au fost pompieri… pentru o oră.

Ioana MIHU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax