Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Autorităţile din Alba cer ministrului Dan Şova soluţii de finanţare pentru finalizarea șoselei Transalpina

Publicat

În cadrul întâlnirii cu Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, Dan Şova, ce a avut loc vineri, la Cluj-Napoca, prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, i-a înmânat o adresă privind necesitatea identificării unor soluţii financiare pentru definitivarea şoselei Transalpina.

Şoseaua Transalpina, denumită și „Drumul Regelui”, este cel mai înalt drum rutier din România și face legătura între Transilvania și Oltenia.

În anul 2009 a început asfaltarea și modernizarea acestui drum pe o distanță de 148 km, între municipiul Sebeș, județul Alba și localitatea Bengești, județul Gorj. Se preconiza ca întreaga șosea Transalpina va fi asfaltată și modernizată până la finele anului 2013, însă în luna aprilie lucrările au fost oprite, deoarece firma constructoare, „Romstrade” SRL, a intrat în insolvență.

Chiar dacă asfaltarea este executată în mare parte, mai sunt de realizat lucrări deosebit de importante pentru siguranța traficului rutier. Este vorba de turnarea în unele zone a stratului de uzură, consolidarea versanților și montarea pe marginea drumului a tuturor parapetelor de protecție.

De asemenea, abandonarea lucrărilor de construcţii şi nefinalizarea investiţiei duce la degradarea accentuată a reţelei de drumuri, iar reluarea lucrărilor după trecerea unei perioade îndelungate de timp implică costuri suplimentare foarte mari.

Prefectul Gheorghe Feneşer a mai adresat rugămintea ministrului Dan Şova de a analiza posibilitatea creării unui tunel pe sub autostrada Orăştie – Sebeş, în dreptul societăţii Holzindustrie, deschis transportului rutier şi feroviar. Precizăm că Holzindustrie va finanţa întreaga investiţie, aceasta fiindu-i necesară pentru aprovizionarea cu material lemnos. „Realizarea acestei investiţii s-ar dovedi a fi benefică, având în vederea că municipiul Sebeş va fi degrevat de circulaţia camioanelor care transportă lemn pentru investitorii în cauză”, precizează prefectul Gheorghe Feneşer.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alin Gorjeanu

    vineri, 28.06.2013 at 11:52

    Domnule, dar cei de la „Compania Nationala de Drumuri si o Autoatrada ce fac?
    Dorm in schema? Nu era un grafic de respectat ? De ce castiga asa mari licitatiii firme de kk ? Dupa 5 ani se reia lucrul de la capat ? Cine raspunde ? Asta-i problema grava, nu faptul ca a vrut Gigi Becali sa premieze jucatorii de la U sau ca cumparat terenuri de la Armata care oricum ramaneau in paragine !!! Si omu asta bun care a construit din banii lui manastiri si chilii la Sfantul Munte Athos si un sat intreg pentru sinistrati sta dupa gratii ! asta-i Justitia Romana ? Noroc ca exista si justitia Divina !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax