Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Avansări în grad, la ISU Alba. Ceremonial militar și religios, la sediul din Alba Iulia

Publicat

La sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Unirea” al județului Alba a avut loc miercuri, 1 august, un ceremonial militar și religios pentru depunerea jurământului, pentru avansarea în grad a ofițerilor și subofițerilor care îndeplineau condițiile de înaintare la termen și pentru acordarea însemnului onorific în serviciul patriei.

În data de 1 august, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Unirea” al județului Alba în prezența subprefectului județului Alba, Monica Popescu, a președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a viceprimarului municipiului Alba Iulia, Paul Voicu și ai reprezentanţilor instituţiilor județene din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc un ceremonial militar și religios pentru depunerea jurământului, pentru avansarea în grad a ofițerilor și subofițerilor care îndeplineau condițiile de înaintare la termen și acordarea de însemnul onorific în serviciul patriei pentru 16 ofițeri, subofițeri și maiștrii militari (în activitate și în rezervă) pentru 15, 20, 25 de ani de activitate.

Maior Teodora Maria Ardelean și sublocotenent Cristian Bogdan Cucea au rostit solemn în faţa drapelului de luptă: „Eu…, jur credinţă patriei mele- România. Jur, să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții. Jur să respect Constituția, legile ţării şi regulamentele militare! Aşa să-mi ajute Dumnezeu !”

Este jurământul militar prin care cei care au ales cariera militară s-au angajat să slujească cu devotament şi spirit de sacrificiu ţara şi valorile ei democratice. Despre actul unic al angajării solemne şi responsabile al noilor încadrați a luat cuvântul lt. col. Nicolae Negoiță, prim adjunct al ISU Alba, care a subliniat importanţa acestui moment în viaţa fiecăruia şi al armei din care fac parte.

Prin Ordinul Ministrului Afacerilor Interne, a fost înaintat în gradul următor, la expirarea stagiului minim, patru ofițeri:

În grad de locotenent colonel – maior Rusan Ionel.

În grad de maior – căpitan Dărăban Adrian Ioan;

  • căpitan Petricele Ioan Virgil ;
  • căpitan Todor Cristian Alin.

Prin Ordinul Inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Unirea al județului Alba, au fost înaintaţi în gradul următor, la termen, 37 de subofițeri:

În gradul de plutonier adjutant șef – 2;

În gradul de plutonier adjutant – 32;

În gradul de plutonier major – 1;

În gradul de plutonier – 2.

A fost acordat însemnul onorific în serviciul patriei pentru 16 ofițeri, subofițeri și maiștri militari (în activitate și în rezervă) pentru 15, 20 și 25 de ani de activitate.

Foto: Facebook (ISU Alba)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax