Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | Avansări în grad la Jandarmeria Alba: Ceremonie militară pentru 48 de ofiţeri şi subofiţeri, la sediul IJJ din Alba Iulia

Publicat

În cadrul unei ceremonii militare organizate vineri la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu” Alba, 48 de cadre ale unităţii au fost înaintate, oficial, în gradul următor, la termen. Jandarmii au îndeplinit condiţiile prevăzute de lege, iar noile grade au fost înmânate de inspectorul şef, colonel Felician Itu.

Prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne, au fost înaintaţi în gradul următor patru ofiţeri:

– locotenent colonel Flavius Cornel Bara şi locotenent colonel Marius Drăgoi – în grad de locotenent colonel:

– maior Flavius Vinţ – în grad de maior

– căpitan Ioan Tric – în grad de căpitan

Totodată, prin Ordin al Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu” Alba, un maistru militar şi 43 de subofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor:

– 1 maistru militar clasa a III-a la gradul de maistru militar clasa a II-a

– 6 subofiţeri de la gradul de plutonier adjutant la gradul de plutonier adjutant şef

– 20 de subofiţeri de la gradul de plutonier major la gradul de plutonier adjutant;

– 13 de subofiţeri de la gradul de plutonier  la gradul de plutonier major;

– 4 subofiţeri de la gradul de sergent major la gradul de plutonier.

Festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului Ministrului Afacerilor Interne de înaintare în grad a ofiţerilor şi a Ordinului Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba pentru înaintarea în grad a subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade. La sfârşit a fost intonat Imnul Naţional al României.

În fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul în grad în cursul anului respectiv. Avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie).

În anul 2013, 92 de cadre ale unităţii au fost înaintate în gradul următor, la termen. Totodată, cu ocazia Zilei Naţionale a României, pentru merite deosebite, doi ofiţeri şi patru subofiţeri au fost recompensaţi cu înaintarea în grad înainte de expirarea stagiului minim.

Anul acesta, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, cinci subofiţeri au fost recompensaţi cu înaintarea în grad înainte de expirarea stagiului minim.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax