Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO UPDATE: Avion de acrobație, prăbușit lângă Ploiești. Pilotul a murit. Avea 16.000 de ore de zbor pe Boeing 737

Publicat

Un avion de acrobație, sâmbătă după-amiaza, pe un teren dn Prahova. Pilotul a murit

Potrivit ISU Prahova, accidentul s-a petrecut lângă satul Strejnicu, comuna Târgșoru Vechi.

Potrivit Romania24.ro în aparatul de zbor se afla doar pilotul, care și-a pierdut viața.

La fața locului au fost mobilizate cinci autospeciale SMURD și elicopterul de intervenție.

UPDATE: Potrivit IPJ Prahova, în jurul orei 14:40, polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova, au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că în zona Aerodromului Strejnic s-ar fi produs un incident aviatic.

Echipa operativă s-a deplasat la fața locului unde a constatat producerea incidentului, pilotul fiind decedat.

UPDATE 1: Pilotul care a murit avea 55 de ani.

UPDATE 2: Potrivit IPJ Prahova, Avionul de mici dimensiuni, de acrobație, marca Suhoi 31 s-a prăbușit în zona aerodromului Strejnicu, județul Prahova.

Avionul era pilotat de un bărbat în vârstă de 55 de ani, domiciliat în municipiul București.

Cercetările se efectuează si sunt continuate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Ploiesti, împreună cu polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova, pentru stabilirea cauzelor și condițiilor producerii incidentului aviatic.

UPDATE 3: Pilotul care a decedat, sâmbătă, după ce s-a prăbuşit cu avionul la Strejnicu, este Dan Ştefănescu, membru al grupului Iacării Acrobaţi, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

UPDATE 4: Pilotul care a murit în accidentul aviatic de sâmbătă din județul Prahova, Dan Ștefănescu, era „aripa dreaptă a Iacărilor Acrobați” și avea peste 16.000 ore de zbor la activ în calitate de pilot comandant şi instructor de zbor pe aeronava Boeing 737.

Precizări MApN: ”Am primit cu tristețe vestea trecerii în neființă a pilotului Dan Ștefănescu, aripa dreaptă a „Iacărilor Acrobați”, în urma unui accident aviatic în după amiaza de 26 martie.

Transmitem condoleanțe familiei și celor ce l-au iubit, îi apreciem activitatea ca apropiat al militarilor și în special al aviației militare. Dedicat zborului și mândru să reprezinte România împreună cu echipa sa de acrobație, era nelipsit la show-urile aeriene (uneori chiar în formație cu piloții militari de IAK-52), la evoluțiile aeriene de la Arcul de Triumf cu ocazia Zilei Naționale sau la Monumentul Eroilor Aerului de Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene, la survolurile dedicate comemorării așilor aviației române.

Un moment remarcabil, prin care și-a arătat noblețea sufletească, a fost când i-a împlinit visul de a se afla iar la manșă unui as al aviației de vânătoare din cel de-al Doilea Război Mondial, generalul Ion Dobran, care atunci avea 99 de ani, într-un zbor de la Bucureşti la aerodromul Bănești în 2018.

Dan Ștefănescu, cu peste 16.000 ore de zbor la activ în calitate de pilot comandant şi instructor de zbor pe aeronava Boeing 737, iubitor al acrobatiei, a dus numele aviației române la competiții internaționale, ca membru al Lotului Național de Acrobație, Campion național de acrobație și aterizare la punct fix, Maestru al sportului la zbor cu motor.

Zbor lin către escadrila din ceruri!”

sursă imagini: ISU Prahova

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax