Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Balul Toamnei”, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia

Publicat

Elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a, de la Şcoala „Avram Iancu” din Alba Iulia au participat recent la „Balul Toamnei”, un eveniment devenit tradiție în această instituție condusă de prof. Elena Ignat. Proiectul a avut ca scop promovarea valorilor tradiţionale, autentice, fiind totodată şi o modalitate de petrecere a timpului liber, de relaţionare şi socializare a copiilor într-un mediu organizat.

Având în vedere faptul că majoritatea şcolilor s-a aliniat curentului general impus de cultura şi civilizaţia occidentală, importând forţat şi artificial fenomenul Halloween, cadrele didactice ale şcolii au optat pentru realizarea unei acţiuni care să estompeze acest fenomen promovat în multe instituţii de învăţământ sub masca divertismentului.

Balul a fost organizat de elevii din clasele a VIII-a, sub îndrumarea prof. diriginte Iulia Calistru și Gabriela Marina și s-a desfășurat în sala de sport a școlii, care a fost amenajată în tonurile colorate ale acestui anotimp. Elevii au confecționat decorațiuni de toamnă și au sculptat dovleci, creând o atmosferă autumnală autentică.

În cadrul acestui bal, s-a desfășurat și concursul pentru obținerea titlului de Miss și Mister „Balul Toamnei”, organizatorii pregătind pentru concurenţi câteva probe interesante. Elevii înscrişi au încercat să convingă juriul că au cunoştinţe solide de cultură generală, că ştiu să-şi pună în valoare bunele maniere, dar şi măiestria mişcărilor din cadrul dansurilor de societate. Probele de dans, de interpretare, dar şi celelalte surprize pregătite de organizatori au animat atmosfera balului.

La finalul concursului, juriul a decernat titlurile de Miss şi Mister „Balul Toamnei” concurenţilor care au reuşit să impresioneze prin cunoștințe, graţie, bune maniere şi spontaneitate: Raluca Ghiviziu, din clasa a VII-a A și Alexandru Șerban, a VIII-a A. De asemenea, juriul a acordat diplome pentru cea mai frumoasă ținută elevei Francesca Iurian din clasa a VII-a A și pentru măiestria dansului elevei Luiza Chenți, clasa a VII-a A.

Evenimentul a fost pentru elevi un bun prilej de stimulare a creativității, de implicare în activități variate, dar și de dezvoltare a simțului estetic. Parfumul şi culorile toamnei din decorurile realizate de către elevi s-au împletit cu buna dispoziţie, muzica şi dansul, care au contribuit din plin la reuşita acestui eveniment.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax