Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

FOTO: Barajul Mihoiești, golit cu peste un metru. Măsuri pentru atenuarea viiturii prognozate pe bazinul superior al râului Arieș

Publicat

Autoritățile au dispus scăderea nivelului apei din barajul Mihoiești cu peste un metru, pentru a atenua viitura prognozată pe bazinul superior al râului Arieș. 

Având în vedere avertizarea hidrologică nr. 27 din 8 martie 2023 de Cod Portocaliu pentru bazinul superior al râului Arieș, SGA Alba a anunțat că în data de 8 martie, la ora 14:40, s-a dispus deschiderea golirii de fund a barajului Mihoiești cu încă 50 cm (total deschidere 70 cm), pentru a se realiza o pregolire controlată de la nivelul de 575.08 mdMN până la nivelul de 574 mdMN în baraj.

Potrivit reprezentanților Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Alba, scopul este de a atenua viitura prognozata conform avertizării hidrologice.

Reamintim faptul că până vineri, 10 martie, la ora 24:00, este în vigoare o avertizare Cod Portocaliu de inundații pe râul Arieș, bazin amonte S.H. Câmpeni.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor lichide prognozate, propagării şi cedării apei din stratul de zăpadă, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax