Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Batalionul 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia, reprezentat la Maratonul Veteranilor de la Bucureşti. Militari şi civili au purtat un drapel lung de 50 de metri

Publicat

maraton veterani1 Batalionul 136 Geniu „Apulum” a fost reprezentat, miercuri, la Bucureşti, la Maratonul Veteranilor. Militari și civili şi-au completat efortul de a alerga şi de a purta Drapelul României spre amintirea şi respectul veteranilor de ieri şi de azi. Gestul lor s-a îndreptat către luptătorii români răniți care vor purta însemnele naționale la Jocurile Paralimpice Invictus 2016 din Australia.

Startul maratonului a avut loc la ora 7.30, în București, la Monumentul Eroilor Militari căzuţi în misiune în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României, amplasat în apropierea Palatului Naţional al Copiilor, şi s-a desfăşurat pe itinerariul Parcul Tineretului – Parcul Carol I – Șoseaua Viilor – strada Panduri – Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.

Militarii voluntari din grupul Invictus şi invitaţii acestora au alergat purtând un Drapel Tricolor lung de 50 de metri pentru a transmite un mesaj tuturor românilor privind semnificaţia Zilei Veteranilor de Război. Sub deviza “Libertatea nu e gratuită! Ea a fost şi este plătită de eroii şi veteranii noştri care atunci când au luptat, au crezut în viitorul lor, viitor care suntem noi” , maratoniștilor li s-au alăturat sportivi de renume, campioni olimpici şi mondiali, ai clubului CSA Steaua Bucureşti.

Batalionul 136 Geniu “Apulum” a fost reprezentat la această activitate de către căpitanul Dan Diaconescu, membru al Grupului Invictus, care, anul trecut a purtat “Ștafeta Veteranilor” pe o distanță de 45 de km, fără oprire, din Alba Iulia și până în localitatea Inoc din Județul Alba.

Sosirea a avut loc pe esplanada Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” la Monumentul Eroilor Patriei urmată de o festivitate de premiere la care au participat ministrul Apărării Naționale, personal din conducerea Statului Major General și din Guvernul României.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax