Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CÎMPENI

FOTO Baza sportivă din Baia de Arieș va fi modernizată: Fosta popicărie, transformată în sală de fitness. Tribunele, acoperite

Publicat


Baza sportivă din orașul Baia de Arieș va fi în curând modernizată, printr-o investiție de peste 150.000 de euro. Clădirea administrativă – fosta popicărie – urmează să fie transformată într-o sală de fitness modernă cu o capacitate de 25 de locuri. De asemenea, tribunele stadionului vor putea găzdui un număr de 300 de spectatori și vor fi reamenajate și acoperite.

Primăria Baia de Arieș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind proiectarea și execuția lucrărilor de construcţie „Modernizare Bază sportivă – Baia de Arieș”.

Valoarea totală estimată este de 738.004,22 de lei.

Situaţia existentă în prezent

Imobilul aflat pe strada Stadionului nr. 2A este alcătuit din teren intravilan în suprafață totală de 10.831 mp, împrejmuit cu două corpuri de construcții,
respectiv:

  • corp de construcție cu regim de înălțime P, având funcțiunea de vestiar, în suprafață de 130,00 mp
  • corp de construcție administrativă cu regim de înălțime P, având funcțiunea de popicărie, în suprafață de 194,00 mp
  • amenajare sportivă, având funcțiunea de teren de fotbal cu gazon natural, în suprafață de 6.456,00 mp
  • amenajare edilitară cu funcțiunea de teren de joacă pentru copii, în suprafață de 591,00 mp

Potrivit Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI), Baza sportivă nu a mai fost restaurată recent, fiind realizate doar intervenții de
consolidare şi reparaţii locale. Degradările timpului se observă la întreg obiectivul şi se impun lucrări de modernizare.

Clădirea administrativă a fost dată în folosință în anii ’60 după construirea tribunei la arena sportivă. Aceasta nu mai are funcțiunea de popicărie fiind dezafectată, motiv pentru care nu mai este întreținută.

De asemenea, tribuna construită în vara anului 1960 a suferit o degradare totală, în prezent pe amplasament au mai rămas doar o parte din gradene aflate într-o stare avansată de degradare, improprii pentru spectatori.

Situația propusă prin proiectul de modernizare

Având în vedere starea actuală de degradare a stadionului și a construcțiilor aferente, Primăria Baia de Arieș dorește modernizarea bazei sportive prin construirea unor noi tribune acoperite pentru 300 de persoane și amenajarea unei săli de fitness cu un număr maxim de 25 de utilizatori.

Proiectul prevede intervenții la corpul de clădire C2 (clădirea administrativă – popicărie) care va suferi lucrări de demolare parțială și lucrări de extindere și consolidare. Astfel, noile tribune vor fi adosate construcției, iar sub tribune se vor amenaja spațiile tehnice aferente: grupuri sanitare, vestiare și centrala termică.

Toate funcțiunile vor fi înglobate într-un nou ansamblu structural.

Soluția plastică valorifică structura tribunelor pentru a evidenția caracterul sportiv al funcțiunii și este adaptată inserției într-o zonă de munte.

Soluția funcțională a construcției propuse are în vedere asigurarea unor fluxuri eficiente pentru desfășurarea activităților sportive specifice. Clădirea existentă se va adapta noii funcțiuni de sală de fitness având la nivelul parterului, următoarele spatii: recepție, sala de forță și sală de gimnastică, grup sanitar pentru persoane cu handicap, iar în zona liberă de sub tribune se vor amplasa grupurile sanitare și vestiarele aferente, acestea coborand la nivelul demisolului.

Tot la demisol se vor amplasa și grupurile sanitare destinate utilizatorilor tribunelor cât și centrala termică ce asigură încălzirea tuturor spațiiilor. Accesele în aceste spații se vor face prin platforme și scări exterioare și vor fi acoperite.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Acțiune nocturnă de amploare a polițiștilor din Alba Iulia pentru combaterea consumului de alcool și droguri

Publicat

Polițiștii rutieri din Alba Iulia au organizat sâmbătă noaptea o acţiune de amploare pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.  Acțiunea a început în jurul orei 22.30, de pe Bulevardul Încoronării, din zona parcării de la Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan dar s-a derulat în mai multe puncte din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Alba Iulia NECUNOSCUTĂ. Topul curiozităților legate de fortificația orașului, care a dăinuit peste un mileniu

Publicat

De la întemeierea oraşului de către romani, în urmă cu aproape două mii de ani, şi până în zilele noastre, Alba Iulia a trecut prin tot atâtea transformări, încât este aproape imposibil ca cineva să-i cunoască toate secretele. Ca toate oraşele vechi, Alba Iulia păstrează, pe lângă clădirile-simbol şi mici secrete, lucruri mai puţin cunoscute. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

HAOS pe Aeroportul din Cluj-Napoca: Sute de oameni aşteaptă. Cursele sunt anulate din cauza ceţii

Publicat

Mai multe curse aeriene sunt anulate, redirecţionate pe Aeroportul Sibiu sau întârziate la și de la Cluj-Napoca, din cauza ceții. Sute de oameni stau sâmbătă seara în aeroport și așteaptă, transmite Mediafax. Potrivit informațiilor de la Aeroportul Cluj-Napoca, două curse către Valencia și Liverpool au fost anulate sâmbătă seara. Cele două avioane urmau să plece […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Povestea unei evadări ca în filme din Penitenciarul Aiud. Doi deținuți au săpat un tunel de 11 metri în patru luni

Publicat

aiud penitenciar

Printre evadările sau tentativele de evadare din Penitenciarul Aiud (care nu au lipsit, de-a lungul timpului), una atrage atenția din cauza planului elaborat care a stat în spatele ei. Exact ca în filme, doi deținuți au săpat timp de patru luni un tunel de 11 metri, cu ajutorul căruia au reușit să treacă dincolo de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate