Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

FOTO Baza sportivă din Baia de Arieș va fi modernizată: Fosta popicărie, transformată în sală de fitness. Tribunele, acoperite


Publicat

Baza sportivă din orașul Baia de Arieș va fi în curând modernizată, printr-o investiție de peste 150.000 de euro. Clădirea administrativă – fosta popicărie – urmează să fie transformată într-o sală de fitness modernă cu o capacitate de 25 de locuri. De asemenea, tribunele stadionului vor putea găzdui un număr de 300 de spectatori și vor fi reamenajate și acoperite.

Primăria Baia de Arieș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind proiectarea și execuția lucrărilor de construcţie „Modernizare Bază sportivă – Baia de Arieș”.

Valoarea totală estimată este de 738.004,22 de lei.

Situaţia existentă în prezent

Imobilul aflat pe strada Stadionului nr. 2A este alcătuit din teren intravilan în suprafață totală de 10.831 mp, împrejmuit cu două corpuri de construcții,
respectiv:

  • corp de construcție cu regim de înălțime P, având funcțiunea de vestiar, în suprafață de 130,00 mp
  • corp de construcție administrativă cu regim de înălțime P, având funcțiunea de popicărie, în suprafață de 194,00 mp
  • amenajare sportivă, având funcțiunea de teren de fotbal cu gazon natural, în suprafață de 6.456,00 mp
  • amenajare edilitară cu funcțiunea de teren de joacă pentru copii, în suprafață de 591,00 mp

Potrivit Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI), Baza sportivă nu a mai fost restaurată recent, fiind realizate doar intervenții de
consolidare şi reparaţii locale. Degradările timpului se observă la întreg obiectivul şi se impun lucrări de modernizare.

Clădirea administrativă a fost dată în folosință în anii ’60 după construirea tribunei la arena sportivă. Aceasta nu mai are funcțiunea de popicărie fiind dezafectată, motiv pentru care nu mai este întreținută.

De asemenea, tribuna construită în vara anului 1960 a suferit o degradare totală, în prezent pe amplasament au mai rămas doar o parte din gradene aflate într-o stare avansată de degradare, improprii pentru spectatori.

Situația propusă prin proiectul de modernizare

Având în vedere starea actuală de degradare a stadionului și a construcțiilor aferente, Primăria Baia de Arieș dorește modernizarea bazei sportive prin construirea unor noi tribune acoperite pentru 300 de persoane și amenajarea unei săli de fitness cu un număr maxim de 25 de utilizatori.

Proiectul prevede intervenții la corpul de clădire C2 (clădirea administrativă – popicărie) care va suferi lucrări de demolare parțială și lucrări de extindere și consolidare. Astfel, noile tribune vor fi adosate construcției, iar sub tribune se vor amenaja spațiile tehnice aferente: grupuri sanitare, vestiare și centrala termică.

Toate funcțiunile vor fi înglobate într-un nou ansamblu structural.

Soluția plastică valorifică structura tribunelor pentru a evidenția caracterul sportiv al funcțiunii și este adaptată inserției într-o zonă de munte.

Soluția funcțională a construcției propuse are în vedere asigurarea unor fluxuri eficiente pentru desfășurarea activităților sportive specifice. Clădirea existentă se va adapta noii funcțiuni de sală de fitness având la nivelul parterului, următoarele spatii: recepție, sala de forță și sală de gimnastică, grup sanitar pentru persoane cu handicap, iar în zona liberă de sub tribune se vor amplasa grupurile sanitare și vestiarele aferente, acestea coborand la nivelul demisolului.

Tot la demisol se vor amplasa și grupurile sanitare destinate utilizatorilor tribunelor cât și centrala termică ce asigură încălzirea tuturor spațiiilor. Accesele în aceste spații se vor face prin platforme și scări exterioare și vor fi acoperite.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

CUGIR

Beniamin Todosiu (USR): Unii liberali nu vor să accepte că societățile de armament de la Cugir nu sunt pușculița de partid (P)

Publicat

”Măsurile recente ale ministrului Economiei, Claudiu Năsui, menite să elimine sinecurile și să eficientizeze industria românească de armament, au creat fibrilații unor colegi din PNL.

Deși sunt oameni care susțin valorile europene și performanța, aceștia nu vor să accepte faptul că vremea sinecurilor bine plătite a trecut, iar Uzina Mecanică și Fabrica de Arme Cugir nu pot fi la nesfârșit „pușculița partidului”.

Atacurile lansate recent împotriva ministrului Năsui sunt o dovadă că pentru partenerii de la guvernare nu contează interesul național, ci interesul politic.

Îi avertizez public pe colegii liberali din Alba să nu includă în lupta internă pentru conducerea organizației județene Uzina Mecanică și Fabrica de Arme.

Dacă vor un subiect de dezbatere, le recomand să îi lase din brațe pe administratorii speciali, plătiți cu salarii de mii de euro, și să se aplece asupra problemelor angajaților care își riscă viața muncind în condiții grele, pe salarii mizere.

Administratorii speciali ai UM Cugir și ai Fabricii de Arme Cugir au fost revocați din funcție pentru că activitatea lor a fost dezamăgitoare, iar funcția care trebuie să asigure o tranziție spre privatizarea acestora a fost folosită pentru căpușele de partid, totul pe banii cetățenilor.

Revocarea acestora înseamnă aproximativ 300.000 de lei economisiți de statul român, bani care pot fi direcționați, spre exemplu, pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru.

Cetățenii din Alba au observat recent cum, după un somn de aproape 30 de ani, dintr-odată au apărut ”salvatorii” industriei de armament și acum pozează în oameni interesați de fabricile de la Cugir.

Acești doi salvatori s-au trezit să vorbească despre contractul privind producerea pistoalelor Beretta, care s-a atribuit de către Romarm în anul 2020 către o nouă fabrică, în Mehedinți, și care a fost o promisiune a ministrului liberal, Virgil Popescu, colegul de partid al domnilor respectivi.

Această fabrică nu există în momentul de față, iar cei doi salvatori încearcă să inducă opiniei publice faptul că această oportunitate este ratată de către fabricile din Cugir, din cauza actualului ministru al economiei.

Deși ambii știu că adevărul este altul, folosesc acest subiect în speranța că vor avea de câștigat capital politic în lupta internă din PNL Alba.

Un alt lucru care merită să fie știut de către cetățeni este acela că doamna Nicolescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, numit de către PNL, a fost recent în vizită la aceste fabrici și care laudă conducerea liberală, mi-a răspuns la o întrebare oficială faptul că Uzina Mecanică Cugir și Fabrica de Arme Cugir dispun de echipamente și tehnologii învechite, astfel încât prețul de producție al pistoalelor ar fi la un nivel ridicat și, în același timp, nu poate onora un contract pentru pistoalele de calibru 9mm către MAPN, termenul de execuție fiind la finalul anului 2020.

De asemenea, este menționat faptul că Fabrica de Arme Cugir are în derulare contracte externe și nu poate prelua alte comenzi externe.

Atunci ne întrebăm ce doresc domnii Bumb, Hava și primarul din Cugir să salveze?

Influența politicului în companiile de stat trebuie să înceteze, aceste companii trebuie puse pe picioare și atunci vor fi atractive pentru investitori.

Industria de armament este foarte importantă pentru strategia de apărare a țării, însă nu trebuie căpușată politic și folosită drept o sursă de venit pentru membrii de partid.

Revoluția bunei guvernări va continua în perioada următoare, când se vor organiza concursuri pentru managementul companiilor de stat, aceasta fiind direcția normală pentru TOATE companiile de stat.

Vremea sinecurilor și pușculițelor de partid a trecut!!!

Beniamin Todosiu, Deputat USR de Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

CUGIR

Bărbat din Vinerea, REȚINUT de polițiști după ce l-a bătut pe un consătean. Victima a ajuns la spital

Publicat

Poliţiştii din Cugir au reţinut un bărbat, din localitatea Vinerea, care este cercetat pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii publice. Acesta l-ar fi lovit pe un consătean, în timp ce se aflu pe o stradă, din localitate.

Potrivit IPJ Alba, la data de 3 august 2021, poliţiştii din Cugir au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat, de 36 de ani, din localitatea Vinerea, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii publice.

În sarcina acestuia sa reținut faptul că, la data de 10 iulie 2021, în jurul orei 02:40, în timp ce se afla pe o stradă din localitatea Vinerea, l-ar fi lovit, în zona capului și a membrelor superioare, pe un bărbat, de 57 de ani, din localitate, în urma unor discuții în contradictoriu, tulburând ordinea publică.

În urma incidentului, victima a fost transportată la spital, pentru îngrijiri, dar a refuzat internarea.

Cercetările sunt continuate.

Citeste mai mult
Publicitate

CUGIR

Reacție dură a deputatului USR Beniamin Todosiu în scandalul demiterilor de la fabricile din Cugir. Replică penru Mircea Hava

Publicat

Deputatul USR PLUS de Alba, Beniamin Todosiu, intervine în scandalul legat de demiterea celor doi administratori speciali de la Fabrica de Arme și UM Cugir, susținuți de liberali. 

”Îi avertizez public pe colegii liberali din Alba să nu includă în lupta internă pentru conducerea organizației județene Uzina Mecanică și Fabrica de Arme.

Dacă vor un subiect de dezbatere, le recomand să îi lase din brațe pe administratorii speciali, plătiți cu salarii de mii de euro, și să se aplece asupra problemelor angajaților care își riscă viața muncind în condiții grele, pe salarii mizere” a transmis Todosiu (foto, alături de ministrul Năsui).

Replica reprezentantului USR PLUS vine după ce președintele PNL Alba, Mircea Hava, l-a atacat pe acest subiect pe ministrul Năsui, într-o postare foarte dură pe Facebook.

”Domnul Năsui ar trebui să priceapă că nu e tocmai bine să flenduri tema privatizării industriei de armament, fără să ai o strategie clară” a transmis Hava, prin intermediul contului său de Facebook.

Mai mult, l-a somat public pe Năsui, cu privire la eventuarea mutare a producției de la fabrica din Cugir, într-o altă locație care, spune Hava, ”există doar pe hârtie”.

Detalii, aici: Reacția șefului PNL Alba, Mircea Hava după demiterea administratorilor speciali de la UM Cugir. Atac la adresa ministrului Năsui

Deputatul Todosiu a răspuns în termeni aproape la fel de duri.

”Administratorii speciali ai UM Cugir și ai Fabricii de Arme Cugir au fost revocați din funcție pentru că activitatea lor a fost dezamăgitoare, iar funcția care trebuie să asigure o tranziție spre privatizarea acestora a fost folosită pentru căpușele de partid, totul pe banii cetățenilor.

Cetățenii din Alba au observat recent cum, după un somn de aproape 30 de ani, dintr-odată au apărut ”salvatorii” industriei de armament și acum pozează în oameni interesați de fabricile de la Cugir.

Acești doi salvatori s-au trezit să vorbească despre contractul privind producerea pistoalelor Beretta, care s-a atribuit de către Romarm în anul 2020 către o nouă fabrică, în Mehedinți, și care a fost o promisiune a ministrului liberal, Virgil Popescu, colegul de partid al domnilor respectivi.

Această fabrică nu există în momentul de față, iar cei doi salvatori încearcă să inducă opiniei publice faptul că această oportunitate este ratată de către fabricile din Cugir, din cauza actualului ministru al economiei.

Deși ambii știu că adevărul este altul, folosesc acest subiect în speranța că vor avea de câștigat capital politic în lupta internă din PNL Alba” a transmis Todosiu, într-un comunicat de presă.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

InfoTrafic: Restricții de circulație pe autostrada A1 Deva – Sebeș – Sibiu. Se fac lucrări de reparații pe mai multe tronsoane

Publicat

a

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat restricții pe autostrada A1, segmentele Deva-Sebeș-Sibiu și Deva-Nădlac.

– autostrada A1 Sibiu –Deva, km. 306+580 de metri, sensul către Sibiu, localitatea Sebeș, județul Alba, se efectuează înlocuirea rosturilor de dilatație, în perioada 4 august, ora 06:00 – 14 august, ora 14:30. Traficul rutier este restricționat pe banda de urgență și pe prima bandă, circulându-se doar pe banda numărul doi;

– autostrada A1 Sibiu –Deva, km. 372+800 de metri – 371+800 de metri, sensul către Sibiu, localitatea Șoimuș, județul Hunedoara, au loc lucrări de înlocuire a glisierei mediane, până la ora 14:00. Traficul rutier este restricționate pe a doua bandă;

– autostrada A1 Deva-Nădlac, km. 452+800 de metri – 453, sensul către Nădlac, în zona localității Traian Vuia, județul Timiș, se execută lucrări de asfaltare a carosabilului, până la ora 14:30. Circulația se desfășoară doar pe a doua bandă.

Poliția recomandă conducătorilor auto să ruleze cu prudență sporită, să crească distanța de siguranță între autovehicule şi să se asigure temeinic înaintea schimbării benzii.

sursă: politiaromana.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate