Connect with us
Publicitate

CÎMPENI

FOTO Baza sportivă din Baia de Arieș va fi modernizată: Fosta popicărie, transformată în sală de fitness. Tribunele, acoperite


Publicat

Baza sportivă din orașul Baia de Arieș va fi în curând modernizată, printr-o investiție de peste 150.000 de euro. Clădirea administrativă – fosta popicărie – urmează să fie transformată într-o sală de fitness modernă cu o capacitate de 25 de locuri. De asemenea, tribunele stadionului vor putea găzdui un număr de 300 de spectatori și vor fi reamenajate și acoperite.

Primăria Baia de Arieș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind proiectarea și execuția lucrărilor de construcţie „Modernizare Bază sportivă – Baia de Arieș”.

Valoarea totală estimată este de 738.004,22 de lei.

Situaţia existentă în prezent

Imobilul aflat pe strada Stadionului nr. 2A este alcătuit din teren intravilan în suprafață totală de 10.831 mp, împrejmuit cu două corpuri de construcții,
respectiv:

  • corp de construcție cu regim de înălțime P, având funcțiunea de vestiar, în suprafață de 130,00 mp
  • corp de construcție administrativă cu regim de înălțime P, având funcțiunea de popicărie, în suprafață de 194,00 mp
  • amenajare sportivă, având funcțiunea de teren de fotbal cu gazon natural, în suprafață de 6.456,00 mp
  • amenajare edilitară cu funcțiunea de teren de joacă pentru copii, în suprafață de 591,00 mp

Potrivit Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI), Baza sportivă nu a mai fost restaurată recent, fiind realizate doar intervenții de
consolidare şi reparaţii locale. Degradările timpului se observă la întreg obiectivul şi se impun lucrări de modernizare.

Clădirea administrativă a fost dată în folosință în anii ’60 după construirea tribunei la arena sportivă. Aceasta nu mai are funcțiunea de popicărie fiind dezafectată, motiv pentru care nu mai este întreținută.

De asemenea, tribuna construită în vara anului 1960 a suferit o degradare totală, în prezent pe amplasament au mai rămas doar o parte din gradene aflate într-o stare avansată de degradare, improprii pentru spectatori.

Situația propusă prin proiectul de modernizare

Având în vedere starea actuală de degradare a stadionului și a construcțiilor aferente, Primăria Baia de Arieș dorește modernizarea bazei sportive prin construirea unor noi tribune acoperite pentru 300 de persoane și amenajarea unei săli de fitness cu un număr maxim de 25 de utilizatori.

Proiectul prevede intervenții la corpul de clădire C2 (clădirea administrativă – popicărie) care va suferi lucrări de demolare parțială și lucrări de extindere și consolidare. Astfel, noile tribune vor fi adosate construcției, iar sub tribune se vor amenaja spațiile tehnice aferente: grupuri sanitare, vestiare și centrala termică.

Toate funcțiunile vor fi înglobate într-un nou ansamblu structural.

Soluția plastică valorifică structura tribunelor pentru a evidenția caracterul sportiv al funcțiunii și este adaptată inserției într-o zonă de munte.

Soluția funcțională a construcției propuse are în vedere asigurarea unor fluxuri eficiente pentru desfășurarea activităților sportive specifice. Clădirea existentă se va adapta noii funcțiuni de sală de fitness având la nivelul parterului, următoarele spatii: recepție, sala de forță și sală de gimnastică, grup sanitar pentru persoane cu handicap, iar în zona liberă de sub tribune se vor amplasa grupurile sanitare și vestiarele aferente, acestea coborand la nivelul demisolului.

Tot la demisol se vor amplasa și grupurile sanitare destinate utilizatorilor tribunelor cât și centrala termică ce asigură încălzirea tuturor spațiiilor. Accesele în aceste spații se vor face prin platforme și scări exterioare și vor fi acoperite.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

STAREA de ALERTĂ, PRELUNGITĂ până la jumătatea lunii august. Măsurile propuse pentru următoarea perioadă

Publicat

Guvernul Orban adoptă miercuri hotărârea privind prelungirea stării de alertă în România. Propunerile privind măsurile în vigoare pentru următoarea perioadă au fost stabilite în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Actuala stare de alertă expiră în 16 iulie și este prelungită cu 30 de zile, până în 15 august (inclusiv).

Printre altele, va rămâne în vigoare obligația de a purta în spaţiile publice închise, la locul de muncă şi în mijloacele de transport și măsurile de distanțare socială.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, după ședința privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, la care a participat și premierul Ludovic Orban și o parte dintre miniștri, că nu vor fi noi restricții, dar nici alte măsuri de relaxare.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat marți seara că, prin noua lege a carantinării (aflată în dezbateri la Parlament, deci deocamdată fără formă finală a regulilor de carantină și izolare), pacienții asimptomatici vor ajunge la spital pentru 48 de ore, perioadă în care vor fi evaluați medical, ulterior fiind lăsați în izolare acasă.

Asimptomaticii nu vor fi retestați după 14 zile, ci doar cei care prezintă simptome. Simptomaticii vor rămâne în spital până când vor avea test negativ sau vor fi asimptomatici. Potrivit sursei citate, minorii ai căror părinți sunt internați din cauza infectării cu coronavirus nu vor rămâne în grija Statului, ci a rudelor de până la gradul patru.

De asemenea, românii din străinătate care vin din zonele roșii vor sta, în continuare, în carantină, iar cei care nu vor respecta carantina, vor fi amendați. Dacă vreunul dintre cei care vor încălca perioada de carantinare va infecta vreo altă persoană, prin ieșirea în public, va răspunde penal pentru fapta sa.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Tudor Furdui Iancu moștenește talentul tatălui său: și-a lansat primul videoclip. Cine este frumoasa din rolul mândruței

Publicat

Tudor Furdui Iancu moștenește talentul tatălui său în domeniul muzicii populare. Fiul lui Nicolae Furdui Iancu și-a lansat primul său videoclip, intitulat ”Haida, mândră, să mă vezi!” 

Videoclipul este filmat în satul bunicilor din Munții Apuseni, la Sohodol, locul nașterii lui Nicolae Furdui Iancu.

Rolul frumoasei mândruțe din videoclip este jucat de Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului Sibiu. ab24

”Haida, mândră, să mă vezi! O învârtită ardelenească, de dragoste și dor din Țara Moților, filmată în satul străbunicilor mei, Poiana Sohodol, Județul Alba. Să vă încânte și să vă aducă un strop de bucurie în suflete!

Deosebite mulțumiri CBO Films pentru realizarea acestui videoclip, Sandel Filip Studio Cluj-Napoca, maestrului Stelian Stoica și întregii echipe și nu în ultimul rând mândruței din videoclip, Andreea Ștefan” a scris pe contul său de Facebook, Tudor Furdui Iancu.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Noile restricții pentru românii care călătoresc în Ungaria. Măsurile pe care trebuie să le respecte la intrarea în această țară

Publicat

De astăzi au intrat în vigoare noi condiții de intrare în Ungaria, ce îi vizează și pe cetățenii români care călătoresc peste hotare. România a fost inclusă, de autoritățile ungare, pe lista galbenă a statelor, adică sunt restricții de intrare în țara vecină.

La intrarea în Ungaria, cetățenii statelor din lista galbenă, inclusiv cei români, vor fi supuși examinării medicale, iar, în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, nu li se va permite accesul în Ungaria.

În situaţia în care nu prezintă simptome, aceștia vor fi obligați să intre în carantină pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile (fie instituţionalizată – la spital, fie prin izolare la domiciliu – dacă există posibilitatea), fiind luaţi în evidenţele autorităților sanitare ungare, a anunțat MAE.

Cu toate acestea, intrarea pe teritoriul Ungariei va fi permisă, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării, cetățenilor care vin din România și care prezintă la punctul de frontieră două teste moleculare negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

Persoanele faţă de care s-a dispus măsura izolării la domiciliu pot solicita autorităţilor competente ieşirea din carantină după efectuarea a două teste moleculare biologice, la un interval de minim 48 h. În cazul în care primul test este negativ, persoana poate ieşi din carantină, dar este obligată în continuare să efectueze şi cel de-al doilea test. În situaţia în care cel de-al doilea test este pozitiv, se dispune reinstituirea carantinei de 14 zile.

Totodată, MAE precizează că autoritățile ungare pot permite accesul, pentru o perioadă de maximum 24 ore, pentru cetățenii anumitor state vecine cu Ungaria, pe o rază de maximum 30 de kilometri de la frontieră.

Lucrătorii sezonieri din România pot, de asemenea, intra pe teritoriul Ungariei, cu condiția ca angajatorul ungar să transmită poliției ungare un formular electronic cu datele de identificare ale acestora. Punctele de trecere a frontierei în acest scop vor fi stabilite de conducerea poliției ungare.

Cu privire la tranzit, autoritățile ungare au precizat că acesta este permis, în următoarele condiții:

  • durata tranzitului să nu depășească 24 de ore;
  • persoanele nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19
  • să prezinte un document din care să rezulte fără echivoc scopul deplasării şi ţara de destinaţie, respectiv să aibă asigurată intrarea pe teritoriul statului vecin Ungariei, aflat pe ruta de tranzit către ţara de destinaţie.

Tranzitul se va efectua doar pe traseele desemnate şi publicate pe pagina web a poliţiei ungare, fiind indicate în mod explicit locurile de oprire/odihnă.

sursă: mae.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Iohannis: Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Nu vor fi impuse noi restricții, dar nu vor fi nici relaxări

Publicat

Starea de alertă în România va fi prelungită cu 30 de zile, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Acesta susține că se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare și că nu vor exista noi măsuri de relaxare.

Președintele Klaus Iohannis a susținut declarații de presă la finalul ședinței privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban și cu o parte a miniștrilor. Întâlnirea a avut înaintea ședinței de Guvern, programată de la ora 17.30, în care Cabinetul Orban va adopta hotărârea privind prelungirea stării de alertă în România, potrivit hotnews.ro. Starea de alertă expiră pe 16 iulie.

Declarații ale președintelui:

Am analizat situația epidemiologică și măsurile care se impun

Situația nu este bună. Ați văzut că am avut și azi peste 600 de persoane detectate cu Covid-19. Este mult, foarte mult

Purtatul măștii, păstrarea distanței sunt metode sigure pentru a oprit răspândirea epidemiei

În condițiile în care crește numărul bolnavilor, e evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile

Se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare

Nu se prevede acum introducerea de noi restricții

Nu poate fi vorba de noi relaxări

În acest context dorim să continuăm măsurile de revigorare economică

Guvernul va prezenta la momentul oportun noi acte normative care pun în practică programul de revigorare economică care a fost prezentat

Voi avea vineri și sâmbătă discuții în Consiliul Europan despre revigorrea economică

E foarte important ca România să primească sume cât mai mari

surse: hotnews.ro, g4media.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate