Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Bazinul Olimpic de înot din Alba Iulia își redeschide porțile cu dotări la standarde internaționale

Publicat

Primăria Alba Iulia anunță redeschiderea Bazinului Olimpic de Înot, un simbol al orașului, acum modernizat la standarde internaționale. Implementarea noilor tehnologii asigură o reducere cu peste 60% a consumurilor energetice și a emisiilor. 

Evenimentul marchează finalizarea unui amplu proiect de eficiență energetică, finanțat prin generozitatea granturilor norvegiene și coordonat de Innovation Norway,  în cadrul Programului „Energie în România”.

Bazinul Olimpic se poziționează ca un lider în eficiență energetică și responsabilitate ecologică prin adoptarea unor soluții tehnologice avansate precum:

  • Sistem termic de pompe de căldură și unitate de cogenerare care oferă atât căldură, cât și electricitate cu un randament optimizat;
  • Două cazane în condensație de ultimă generație, ce înlocuiesc echipamentele vechi, sporind eficiența și reducând consumul;
  • Sistem automat de jaluzele exterioare și control al debitului de aer ventilat, elemente cheie în menținerea unui climat interior ideal cu minim de energie consumată;
  • Iluminat LED și sistem de management energetic pentru o monitorizare și gestionare eficientă a resurselor.

Implementarea acestor tehnologii inovative asigură o reducere semnificativă, de circa 60%, a consumurilor energetice și a emisiilor de CO2, demonstrând angajamentul orașului față de un viitor verde și durabil.

Proiectul “Soluţii inovative de îmbunătăţire a eficienţei energetice a bazinului olimpic de înot din Alba Iulia”(Innovative energy efficiency Solutions for the Olympic Swimming Pool – Alba Iulia) este finanțat printr-un grant acordat prin mecanismul financiar Norvegian 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat de persoanele tinere și adulte, cetățeni, vizitatori sau turiști care pot accesa facilitățile oferite de bazinul olimpic de înot în cadrul pregătirii și competițiilor sportive, pentru activități de învățare a înotului sau relaxare. Având în vedere numărul redus de bazine olimpice de înot la nivel național, prezența locală a unui astfel de complex reprezintă un avantaj pentru pregătirea sportivă și, totodată, pentru îmbunătățirea stării de sănătate a cetățenilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax