Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO | Beach Volley în Cetatea Alba Carolina: Se lucrează la amenajarea unui teren public într-un spațiu abandonat de lângă Poarta I


Publicat

Dacă în Alba Iulia nu putem merge la plajă, vine plaja la noi. Mai exact, un teren de beach volley, cu nisip, fileu și tot ce trebuie, va fi amenajat, cel mai probabil în această vară, în spațiul abandonat de lângă Poarta I a Cetății Alba Carolina, lângă zidul fortificației, pe partea dreaptă a intrării în cetate. Au început deja primele lucrări, în acest moment, se fac pregătiri pentru instalarea echipamentelor necesare amenajării terenului. Acesta va fi deschis publicului larg, iar intrarea va fi liberă.

Terenul de beach volley este finanțat prin proiectul european TUTUR (Temporary Use as a Tool for Urban Regeneration), ce face parte din programul Urbact, ai cărui beneficiari sunt Primăria municipiului Alba Iulia, partener în acest proiect alături de primăria orașului Bremen din Germania și cea a orașului Roma din Italia.

„Acest teren de volei se dorește a fi de utilitate publică, fără costuri, având în vedere caracterului proiectului prin care este finanțat. Proiectul are ca obiectiv revitalizarea spațiilor publice abandonate și folosirea lor temporară în interesul comunității”, a explicat arhitectul șef al municipiului Alba Iulia, Hedviga Călin.

În Alba Iulia a fost constituit un grup de inițiativă care a decis ca în acel spațiu să fie amenajat un teren de beach volley (volei de plajă) pentru publicul larg, pentru a încuraja mișcarea, sportul și activitățile în aer liber în rândului tinerilor. Primăria municipiului Alba Iulia nu va suporta nicio cheltuială pentru acest obiectiv, finanțat integral prin proiect.

Până în acest moment nu a fost stabilită o dată fixă până la care lucrările trebuie finalizate, însă termenul până când aici va putea funcționa terenul de volei este, deocamdată, stabilit până în martie 2015.

„Pentru noi este o oportunitate de a curăța acel spațiu, abandonat în ultimii ani, lucru care vrem să se întâmple și în celelalte spații din șanțurile cetății, aflate în această situație”, a mai spus Hedviga Călin.

În prezent, celălalt spațiu de lângă Poarta I a Cetății, situat pe partea stângă a intrării în Cetatea Alba Carolina, este în continuare abandonat, năpădit de buruieni. Vedeți detalii în galeria foto:ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. csoso

  luni, 30.06.2014 at 13:36

  martie 2013?

  • Adina E. Curta

   luni, 30.06.2014 at 13:43

   2015 😀 am modificat, merci de observatie!

 2. eu

  luni, 30.06.2014 at 14:09

  iar o sa beneficieze niste personaje de fonduri din banii publici, ca doar nu fac voluntariat?! hai sa fim seriosi, ca si dacii si romanii care sunt voluntari, dar sunt platiti mai bine decat unul care trage la banda, dar acela nu are loc, de patronii de firme si de cei de la institutiile statului.

 3. Moc Razvan

  marți, 01.07.2014 at 07:53

  Ia haide”Eu” si da si niste nume aici. Ca sa nu zicem „rosese are red”si „sky is blue”,concretma refer si mergem peste ei. Noh?

 4. eu

  miercuri, 02.07.2014 at 09:27

  te simti atacat, pai mergi sa vezi cine se ocupa de proiectul respectiv si vei avea numele, ca doar nu fac pt oras , fac pt banuti, sa mai pice si la gura lor ceva. .. cred ca ei , cei ce amenajaza fac sala si fitness, ca au niste burtici… no ai priceput

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Claudiu Răcuci: În primele 6 luni ale anului, PNL a alocat investițiilor publice cea mai mare sumă din ultimii 10 ani

Publicat

racuci

Deputatul PNL Claudiu Răcuci este de părere că în numai câteva luni Guvernul PNL a reușit să schimbe modelul economic păgubos pus în aplicare de PSD, bazat pe stimulare masivă a importorilor, și este convins că susținerea puternică a investițiilor ne va aduce în perioada următoare mult așteptatele autostrăzi, spitale, școli și utilități pentru gospodării.

„Câtă vreme România a fost condusă de PSD, investițiile publice s-au prăbușit! Oare uităm așa de repede cum anul trecut majoritatea șantierelor băteau pasul pe loc, pentru că PSD a tăiat aproape toți banii de investiții. Uităm așa ușor că, din anul 2012, PSD nu a demarat în România niciun proiect major de investiții? Ei doar au mai tăiat câte o panglică la câte o investiție începută pe vremea Guvernului Boc! Degeaba au tot desenat cei din PSD autostrăzi imaginare, căi ferate, școli și spitale, dacă ei nu au alocat niciodată bani suficienți pentru construirea acestora. Din cauza subfinanțării investițiilor avem autostrăzi la care se lucrează de peste 5 ani, școli începute și neterminate de peste 3 ani și spitale doar pe hârtie.

Nu poți să nu te bucuri când vezi că, în ciuda situației economice extrem de dificile, Guvernul PNL a reușit un record în materie de investiții. 16,1 miliarde lei au fost cheltuiți pe investiții numai în primele 6 luni din 2020! Această sumă va crește puternic în acest an, având în vedere faptul că grosul facturilor pentru investiții se plătește pe final de an.

În numai câteva luni, Guvernul PNL a făcut posibil ca pe toate șantierele de autostrăzi să se lucreze, sute de școli fără toalete curate să primească zeci de milioane de lei pentru renovări, contractele pentru 3 spitale regionale să fie încheiate și să înceapă construcția efectivă și sute de proiecte pentru conectarea gospodăriilor la apă, canalizare și gaze naturale să primească la timp bani pentru execuție. Românii știu că investițiile înseamnă creștere economică solidă și de durată, locuri de muncă bine plătite și resurse la buget mai multe, din care Guvernul PNL va reuși să plătească pensii decente părinților noștri, alocații pentru copii și indemnizații pentru persoanele dezavantajate.

Oricât ar mai încerca propaganda mincinoasă a PSD să vândă iluzii, românii nu se lasă mințiți și știu că nu vom avea bunăstare reală fără muncă, fără infrastructură, fără școli renovate și spitale moderne. PNL construiește și modernizează România, în timp ce PSD are cu totul altă agendă, în care nu regăsește nicio problemă a cetățeanului român, ci doar interesele lor personale”, a transmis Claudiu Răcuci.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Subsolul unei hale din Aiud, inundat. Pompierii intervin pentru evacuarea apei

Publicat

Pompierii din Aiud intervin marți, în jurul orei 13.50, pentru evacuarea apei din subsolul unei hale de depozitare de la serele din Aiud. 

La fața locului se intervine cu o motopompă și o autospecială.

sursă foto: arhiva alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Doi tineri din Ocna Mureș, după gratii pentru lovire și alte violențe. Cât vor sta la închisoare

Publicat

Penitenciarul Aiud

Doi tineri din orașul Ocna Mureș au ajuns după gratii, după ce instanța i-a condamnat la închisoare pentru lovire sau alte violențe. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 6 iulie 2020, polițiștii din Ocna Mureș l-au depistat și reținut pe un tânăr de 28 de ani, din Ocna Mureș, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii.

Tânărul a fost condamnat, de Judecătoria Aiud, la executarea unei pedepse privative de libertate de un an și două luni închisoare pentru lovire sau alte violențe.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

La data de 6 iulie 2020, polițiștii din Ocna Mureș l-au depistat și reținut pe un tânăr de 30 de ani, din Ocna Mureș, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii.

Tânărul a fost condamnat, de Judecătoria Aiud, la executarea unei pedepse privative de libertate de un an și două luni închisoare pentru lovire sau alte violențe.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

120 de elevi din 24 de județe și municipiul București, admiși în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Publicat

120 de elevi din 24 de județe și din municipiul București au fost admiși în acest an în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Din numărul total al candidaților admiși, 63 sunt fete, iar 57 băieți.

Candidații admiși provin din județele Alba (27), Hunedoara și Mureș (câte 10), Maramureș (9), Cluj (8), Argeș, Sălaj și Timiș (câte 6), Bistrița Năsăud (5), Vâlcea, Satu Mare și Sibiu (câte 4), Bihor, Brașov și municipiul București (câte 3), Covasna și Gorj (câte 2), Arad, Bacău, Caraș-Severin, Dâmbovița, Harghita, Iași, Olt și Vrancea (câte 1).

Vezi și REZULTATE finale ADMITERE 2020 la Colegiul Militar din Alba Iulia. LISTELE cu mediile de intrare în acest an

Elevii admiși în acest an în colegiul militar din Alba Iulia au avut medii de admitere cuprinse între 10 și 9,15.

La fete prima medie a fost 10, iar la băieți 9,99.

Media de admitere s-a calculat ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care a avut o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor V – VIII, care a avut o pondere de 20 % în calculul mediei de admitere.

Reprezentanții Colegiului „Mihai Viteazul” reamintesc că, în acest an, admiterea în colegiile naționale militare s-a desfășurat într-o singură etapă, prin repartizare computerizată, în ordinea strict descrescătoare a mediilor de admitere și în funcție de opțiunile exprimate în fișa de înscriere, în limita de locuri aprobate pentru aceste unități de învățământ.

Vezi și Colegiul Național Militar din Alba Iulia, singura instituție de profil din țară cu rată de promovare de 100% la Bacalaureat 2020

Fiecare candidat a completat opțiunile pentru colegiile naționale militare în care a dorit să urmeze studiile liceale, în ordinea preferințelor iar un candidat a putut avea cel puțin o opțiune și cel mult cinci.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate