Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO | Beach Volley în Cetatea Alba Carolina: Se lucrează la amenajarea unui teren public într-un spațiu abandonat de lângă Poarta I

Publicat

Dacă în Alba Iulia nu putem merge la plajă, vine plaja la noi. Mai exact, un teren de beach volley, cu nisip, fileu și tot ce trebuie, va fi amenajat, cel mai probabil în această vară, în spațiul abandonat de lângă Poarta I a Cetății Alba Carolina, lângă zidul fortificației, pe partea dreaptă a intrării în cetate. Au început deja primele lucrări, în acest moment, se fac pregătiri pentru instalarea echipamentelor necesare amenajării terenului. Acesta va fi deschis publicului larg, iar intrarea va fi liberă.

Terenul de beach volley este finanțat prin proiectul european TUTUR (Temporary Use as a Tool for Urban Regeneration), ce face parte din programul Urbact, ai cărui beneficiari sunt Primăria municipiului Alba Iulia, partener în acest proiect alături de primăria orașului Bremen din Germania și cea a orașului Roma din Italia.

„Acest teren de volei se dorește a fi de utilitate publică, fără costuri, având în vedere caracterului proiectului prin care este finanțat. Proiectul are ca obiectiv revitalizarea spațiilor publice abandonate și folosirea lor temporară în interesul comunității”, a explicat arhitectul șef al municipiului Alba Iulia, Hedviga Călin.

În Alba Iulia a fost constituit un grup de inițiativă care a decis ca în acel spațiu să fie amenajat un teren de beach volley (volei de plajă) pentru publicul larg, pentru a încuraja mișcarea, sportul și activitățile în aer liber în rândului tinerilor. Primăria municipiului Alba Iulia nu va suporta nicio cheltuială pentru acest obiectiv, finanțat integral prin proiect.

Până în acest moment nu a fost stabilită o dată fixă până la care lucrările trebuie finalizate, însă termenul până când aici va putea funcționa terenul de volei este, deocamdată, stabilit până în martie 2015.

„Pentru noi este o oportunitate de a curăța acel spațiu, abandonat în ultimii ani, lucru care vrem să se întâmple și în celelalte spații din șanțurile cetății, aflate în această situație”, a mai spus Hedviga Călin.

În prezent, celălalt spațiu de lângă Poarta I a Cetății, situat pe partea stângă a intrării în Cetatea Alba Carolina, este în continuare abandonat, năpădit de buruieni. Vedeți detalii în galeria foto:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

 1. csoso

  luni, 30.06.2014 at 13:36

  martie 2013?

  • Adina E. Curta

   luni, 30.06.2014 at 13:43

   2015 😀 am modificat, merci de observatie!

 2. eu

  luni, 30.06.2014 at 14:09

  iar o sa beneficieze niste personaje de fonduri din banii publici, ca doar nu fac voluntariat?! hai sa fim seriosi, ca si dacii si romanii care sunt voluntari, dar sunt platiti mai bine decat unul care trage la banda, dar acela nu are loc, de patronii de firme si de cei de la institutiile statului.

 3. Moc Razvan

  marți, 01.07.2014 at 07:53

  Ia haide”Eu” si da si niste nume aici. Ca sa nu zicem „rosese are red”si „sky is blue”,concretma refer si mergem peste ei. Noh?

 4. eu

  miercuri, 02.07.2014 at 09:27

  te simti atacat, pai mergi sa vezi cine se ocupa de proiectul respectiv si vei avea numele, ca doar nu fac pt oras , fac pt banuti, sa mai pice si la gura lor ceva. .. cred ca ei , cei ce amenajaza fac sala si fitness, ca au niste burtici… no ai priceput

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax