Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Bibliobusul, inedita bibliotecă pe roți, își așteaptă cititorii în Piața Cetății din Alba Iulia. Eveniment de lectură publică pentru trecători

Publicat

Inedita bibliotecă mobilă pe roți, cunoscută de câțiva ani sub numele de Bibliobus, își așteaptă cititorii, vineri, în Piața Cetății din Alba Iulia. Toți iubitorii de literatură, poezie și  lectură sunt invitați să-i pășească pragul și să își aleagă o carte, oferită gratuit sau, de ce nu, să confecționeze o inimioară simbolică, din hârtie. Totodată, vineri după amiază, publicul se va putea delecta și cu un moment de lectură publică.

Sub deviza „Scriu sau recit de dragul tău…”, zeci de albaiulieni s-au adunat vineri, în Piața Cetății din Alba Iulia, pentru a acorda măcar câteva minute, vizitării bibliotecii mobile pe roți. Aceștia s-au arătat încântați de acest proiect și s-au înghesuit să-și aleagă una dintre cărțile sau ziarele oferite gratuit de organizatori. De asemenea, trecătorii care au avut mai mult timp liber, s-au oprit chiar și să confecționeze o inimioară din hârtie, pe care să o o lase în Bibliobus, ca semn al trecerii lor pe acolo.

Pe lângă invitația de a vizita Bibliobusul, organizatorii îi așteaptă pe albaiulieni și la un moment de lectură publică, ce va avea loc între orele 9.00 – 19.00 în Piața Cetății din Alba Iulia. Evenimentul se desfăşoară cu sprijinul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” și al Centrului de Cultură „Augustin Bena”.

Proiectul Bibliobusului a luat naștere în urma parteneriatului existent între județul Alba și Departamentul La Manche din Franța, vehiculul fiind donat cu titlu gratuit de partenerii francezi, în anul 2011.

Bibliobusul este utilizat, în principal, pe trei axe: bibliotecă mobilă; vehicul educațional; vehicul de animație culturală, fiind implicat în programele și acțiunile culturale ale Consiliului Județean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. responsabil

    sâmbătă, 08.03.2014 at 14:17

    ……ALT ..CONSILIER CULTURAL”…???!!!
    Aplecati-va cu multa atentie asupra acestui ,,PROIECT”….ISI JUSTIFICA IMPACTUL…???!!!
    NU. CATEGORIC NU.
    NOUTATILE SI DESCHIDEREA NU IN ACESTE TIPURI DE PROIECTE CONSTA!
    PULSUL ESTE CU TOTUL SI CU TOTUL ALTUL!
    CEI PLATITI CU BANI GREI SA GANDEASCA SA GANDEASCA CONSTRUCTIV, EUROPEAN!
    ORI…S-A REANVIAT CANTAREA ROMANIEI! ….PLAGIATUL…???!!!
    D-ZEU SA NE LUMINEZE MINTILE!

  2. petre

    duminică, 09.03.2014 at 11:08

    e o prcarie ordinara.Dati jos animalele din autobuz.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax